Zoektocht naar een nieuwe bank!

We hebben een nieuwe bank, van Homestock .

En wat voor 1 !

Verliefd! Op de stof, de kleur en het model!

De keuze ging niet over 1 nacht ijs, ik neem jullie graag mee in mijn zoektocht.

Een nieuwe bank ? Het blijkt vaak een lastig vraagstuk.

Hoe kies je nu de juiste bank en waar moet je op letten? Het is ook de meest gestelde vraag in de winkel ( mijn werkplek bij Homestock) Er zijn ook zoveel keuzes te maken bij het kiezen van een nieuwe bank.

Als je de keuze gemaakt hebt voor het model en de opstelling, moet je ook nog eens gaan nadenken over de stof en de kleur. Veel vragen, die wellicht wat error kunnen geven, maar allemaal oh zo belangrijk zijn, om een aantal jaren te genieten, van je nieuwe aanwinst in huis.

Ik adviseer altijd als eerste om deze 2 keuzes te maken.

Wil je een bank op poten of echt een model op de grond ? ( heel bepalend voor sfeer en ruimtelijkheid)

Bank op pootjes
Bank op de grond

Een bank op poten geeft vaak wat meer “lucht” aan de ruimte en een model op de grond oogt wat ” zwaarder”.

Ik ervaar dat klanten daar vtv nooit echt over nadenken, maar als ik het benoem, ze het wel heel belangrijk vinden en direct een voorkeur hebben. De 2e keuze is de zitdiepte in combinatie met de rughoogte. Wil je actief of wat meer chill op/in je bank zitten?

Banken zijn er in zoveel soorten en maten, er ging echt een wereld voor me open toen ik, 2 jaar geleden, aan de slag ging bij Homestock. Wat een keuze.

Wist jij dat Homestock een hele toffe grote collectie aan banken heeft staan? Check ze hier. Echt in alle soorten/ maten/ uitvoering en kleuren. Niet te doen! En daar moest ik dus een keuze uit maken. haha

Luxeprobleem, I know, maar toch ๐Ÿ˜‰

3 dagen per week ben ik werkzaam in deze snoepwinkel, dus ik kon heel vaak proefzitten en de stoffen bekijken om een mooie keuze te maken.

De reden dat wij op zoek zijn gegaan naar een nieuwe bank, heeft te maken met onze verhuizing.

Onze huidige bank staat nu zo’n 2 jaar in huis en past qua afmeting niet in ons nieuwe huis. We kunnen hem dus niet meenemen. Ondanks dat het een module bank is, komt hij het mooiste tot zijn recht als alle elementen aan elkaar staan, of los bij elkaar in de woonkamer . Daar is dadelijk dus geen ruimte voor. Ons nieuwe huis is een stuk groter, echter is de ruimte waar de bank komt te staan, een stuk kleiner.

We willen een grote leefkeuken creรซren waarvan wij verwachten dat we daar de meeste tijd zullen doorbrengen. Hier hebben we wat ruimtes in huis voor moeten opofferen en dat betekend dat we een wat kleinere tv kamer overhouden.

Hierbij gelijk het antwoord waarom we nu hebben gekozen voor een totaal andere bank!

Een enorme chill/plofbank moest het worden, voor in de nieuwe tv kamer, met plek voor 3!

Voor mezelf en mijn mannen.

Een tv kamer vraagt eigenlijk gewoon om een plofbank. De plek waar je letterlijk en figuurlijk neer ploft om te chillen en te genieten van een Netflix serie of een filmpje. Dit het liefst in combinatie met een kaasplank en een wijntje….ik zeg niets meer aan doen! ๐Ÿ˜‰

En aangezien ik nogal een ongeduldig type ben en het eigenlijk NOT DONE ( ik als Homestock freak) is dat er na 2 jaar nog steeds geen Homestock knaller bij ons in huis stond , staat hij er dus al! En hij is echt achterlijk mooi en zit waanzinnig lekker!

Kunnen we hier, in dit huis, nog mooi even proefzitten en gaat hij dadelijk mee naar ons nieuwe stulpje!

Ik heb al op heel veel banken in de winkel gezeten voor de show ๐Ÿ˜‰

Zoals je ziet: poseer ik graag in deze setting, in de winkel. En JA daarnaast werk ik ook gewoon hoor ๐Ÿ˜‰

Een plofbank moest het dus worden, zonder poten , niet te veel poespas en een model op de grond!

De bank zal dadelijk , naast de tv en de haard, het enige meubelstuk zijn in de ruimte, dus mag best aanwezig zijn! Zitdiepte mocht heel diep zijn en ik wilde heel graag weer een velvet stof. In een knalkleur! Want een bank bij Finntage zonder kleur, is geen Finntage bank!

Ik deed het voorwerk en sleepte Pieter 1 x mee naar de winkel om te proefzitten. Alhoewel hij zich nooit druk maakt over keuzes voor in huis. Wilde hij uiteraard wel even proefzitten op onze nieuwe aanwinst. Direct goedgekeurd! Kleur mocht ik ook kiezen. Ok…Prima!

Wij kozen unaniem voor de DAKOTA bank van Homestock.

Deze bank….mensen! Kijk! Daar kom je toch niet meer uit!

En het allermooiste aan deze bank is dat hij bestaat uit 2 zitkussens en 2 rugkussens!

Dat geeft, qua uitstraling, zoveel rust.

Deze bank is verkrijgbaar in 3 verschillende maten, wij kozen de 3 meter uitvoering. De losse kussens zijn er optioneel bij te bestellen. In een grote en kleine maat. Ik koos voor 2 x 2.

En dan de kleur! Sorry collega’s , jullie waren heel vaak de vintage velvet stof kwijt, die ik voor de zoveelste keer mee naar huis nam . Ik wilde een knalkleur en uiteindelijk bleven deze 4 kleuren over.
Qua kleur passen ze alle 4 passen, nu…. maar ook in ons nieuwe huis.

Toch viel oranje/roest als eerste af ( te donker) Blauw ook, want we hebben al een blauwe bank gehad en wilde graag vernieuwen met kleur. Bleef dus roze en groen over. It was a close call ! Maar groen won! Een iets rustige basis dan roze en ja groen is en blijft my favo color! ๐Ÿ˜‰

Deze kleuren, deze vibe! Echt een voorbode op ons nieuwe huis! Kan er naar blijven kijken.

Trots! Omdat er eindelijk een Homestock knaller in ons huis pronkt! En jullie heb mogen laten zien hoeveel bank opties er zijn bij Homestock.

Kom zeker een keertje proefzitten! Alle Homestock winkels ( Haarlem, Eindhoven, Utrecht, Breda, Rotterdam en Nijmegen) hebben een hele ruime bankencollectie staan.

En vinden jullie mijn bank ook zo knap?

Thanks voor het lezen en wie weet , zie ik je een keertje in Nijmegen!

Liefs Sandra

3 Comments on “Zoektocht naar een nieuwe bank!

  1. wat is hij mooi! en wat past je lamp er goed bij! en wat ideaal dat jij op je werk al zo vaak lekker kon proefzitten en staaltjes kon meenemen! veel plezier ermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *