ZOMERSE KLEUREN IN HUIS MET FLEXA PURE 02/2018

Aan de slag met Pure by Flexa ColorLab !

Woonkamer metamorfose \ ZOMER IN HUIS

Ik mocht weer aan de slag met Flexa !
Wederom koos ik voor deze opdracht de krijtverf uit de collectie Pure by Flexa ColorLab.
Na mijn laatste project voor Flexa ( de kamer van Finn ) ben ik absoluut fan van deze verf, deze geeft een prachtig mat/poederachtig effect en is toepasbaar op zowel muren als op hout ( meubels etc) Heel fijn om mee te werken!

Meer over deze verf hier

ZOMERLOOK

Dit keer was de woonkamer aan de beurt, helemaal zin in een frisse zomerlook!
Dus op zoek naar de juiste kleur (-en)! Geel en groen ( joh groen… verrassend! 😉) had ik al een tijdje in mijn hoofd, samen met de kleursfeer van mijn nieuwe schilderij werd dit het uitgangspunt om de juiste kleuren verf te kiezen.

Ik hou heel erg van warme kleuren in huis, mijn woonkamer is een mix van groen, oker, donkerblauw, bruin, en goud! Er zijn natuurlijk zoveel verschillende kleurtinten, daarom is het echt heel belangrijk dat je de tijd neemt om een juiste keuze te maken voor een nieuwe kleur.

Ik maak altijd eerst gebruik van de Vizualizer App van Flexa. Hiermee maak je een foto van de bestaande ruimte en deze kun je in de app bewerken met verschillende kleuren verf op alle muren in de ruimte.
Hier heb ik dus ook gebruik van gemaakt! Ideaal!

Uiteindelijk viel mijn keuze op Lush Olive en Lush River, een prachtige diepwarme gele en groene kleur! Wat zo fijn is , is dat de kleuren van de Pure by Flexa Colorlab lijn verkrijgbaar zijn op een A4 kleurenstaal.
De Pure verf ( en de stalen) zijn alleen verkrijgbaar bij verfspeciaalzaken, groot voordeel bij deze verfspeciaalzaken is het professionele advies wat deze winkels in huis hebben.

Verkooppunten zijn te vinden via:  www.flexa.nl/vind-een-winkel

WOW!

Direct had ik een wow ! gevoel bij de kleurstalen, ja dit was de juiste keuze voor de woonkamer!

Ruim 2 weken , voordat ik daadwerkelijk aan de slag ging, hebben de stalen op de muur gehangen, zo zie je ook meteen hoe het licht erop valt. Mijn wow gevoel bleef dus hoppakee, aan de slag!

SPLIT LEVEL

Wij wonen split level, en dat betekend dat onze woonkamer zicht helemaal bovenin het huis ( tegen het dak aan) bevind. Hierdoor hebben we een muur in de woonkamer van ruim 4 meter hoog! Ondanks dat deze hoogte een heel ruimtelijk gevoel geeft, is het wel een lastige muur omdat bijna alles tegen de muur aan weg valt, door de hoogte. Daarom bedacht ik voor deze verfklus een lambrisering, om de muur optisch minder hoog te laten lijken. Ik koos ervoor om de bovenkant donkergroen ( Lush River ) en de onderkant okergeel ( Lush Olive ) te schilderen. 

 

Het schilderen kon beginnen! , met gevaar voor eigen leven 😉 de nok van het huis in! Als je zorgt voor een goede stevige ladder die je klem kan zetten, is er niets aan de hand. Ik begon bovenaan met groen, ongeveer 1/5 van de lengte van de muur schilderde ik met Lush River. Ondanks dat de krijtverf heel goed dekt, koos ik ervoor om toch 2 lagen aan te brengen, het geeft net een iets diepere kleur.

Ik heb de muur ongeveer een halve dag laten drogen omdat ik het groen moest afplakken voor de lambrisering. Kies voor schilders tape voor kwetsbare ondergrond! Zo beschadig je , je net geverfde muur niet en de lijn is superstrak. Twee keer een laag geel en voila! de muren waren klaar.
Het effect, zoals ik het had bedacht, is er! door de donkere inkijk aan de bovenkant van de muur, lijkt de muur echt minder lang, het geeft een veel intiemer gevoel aan de huiskamer.

                   

KRIJTVERFTECHNIEK

Daarnaast ging ik ook aan de slag met een krukje , wat hier al maanden schreeuwde om een nieuw likje verf! Ik paste de krijtverftechniek “ verouderd effect” toe.

          

Zo ga je te werk: breng Pure by Flexa ColorLab Krijtverf liefst onverdund in meerdere dikke lagen over elkaar aan. Kwaststrepen mogen zichtbaar blijven. Goed laten drogen en de lagen naar eigen inzicht doorschuren met staalwol. De randen heb ik wat heftiger geschuurd en de rest wat subtieler, zo ontstaat een heel tof verouderd effect. Ik hou van de combinatie oud en nieuw, dat geeft altijd een spannend contrast.

De woonkamer heeft echt een totaal nieuwe look gekregen!

 

De 2 kleuren bij elkaar vind ik waanzinnig, en het geel fleurt de hele huiskamer op, kom maar op met de zomer! 😉

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!?

Fijne zondag!
Liefs Sandra

One Comment on “ZOMERSE KLEUREN IN HUIS MET FLEXA PURE 02/2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *