Aan de slag met CETABEVER de tuinbank van zwart naar groen! 04/2018

Aan de slag met CetaBever !

 

Als de eerste zonnestralen na de winter weer meer beginnen te schijnen, zijn mijn pijlen gelijk gericht op de tuin en het balkon! Zo blijft een mens bezig! 😉

BALKON

Naast een tuintje aan de achterzijde van ons huis , beschikken wij ook over een heerlijk balkon aan de voorzijde van ons huis. Wij wonen split level, en het balkon grenst aan de voorkant van de derde verdieping rechtstreeks aan de keuken. Een heerlijke plek! De keuken is de zonnigste plek van ons huis , dus daarmee het balkon ook.

Op het zuiden, hele dag zon! ( als deze schijnt 😊 )

Wij maken echt veel meer gebruik van het balkon dan van de tuin, dat is ook de reden dan we er 2 jaar geleden voor hebben gekozen, het balkon, samen met de buurtjes te verlengen. Het balkon hebben we nu over de hele breedte van het huis getrokken. Echt ideaal! We hebben nu plek om te eten en te loungen!

BANK STEIGERHOUT

We lieten een gebeitste zwarte steigerhouten bank, op maat maken voor de nieuwe hoek en kozen ervoor om het balkon af te laten werken met red cedar hout. We kozen voor deze houtsoort om zijn duurzaamheid en de mooie uitstraling. Om de kleur van het hout te behouden hebben we deze 2 jaar geleden alleen afgelakt met een blanke lak. Dat bleek niet echt een juiste keus te zijn….het hout zag er na 2 jaar echt uitgedroogd en vergeeld uit. Erg zonde!

Met CetaBever ging ik dus aan de slag op het balkon! Naast het houtwerk, kon de steigerhouten bank ook wel een opfrisbeurt gebruiken! Snel aan de slag met het kiezen van het juiste product en de kleur.
Aangezien het houtwerk erg vergeeld was na 2 jaar, wilde ik deze echt even een frisse boost geven, maar zeker wel in houtkleur laten!

SCHUTTINGBEITS

Ik koos voor de Cetabever schuttingbeits in de kleur lichtbruin, niet dekkend maar transparant, dus je blijft wel de houtnerf zien, maar de kleur wordt wat voller.

CetaBever schuttingbeits is uitstekend geschikt voor het beschermen van schuttingen, als eerste laag op nieuw hout en als onderhoudslaag op bahandeld hout. Geschikt voor hard- en zachthout. Ook geschikt voor CetaBever tuinhout Sprayer.

GROEN!!

Het idee zat al even in mijn hoofd: de tuinbank moest een kleurtje krijgen!
Drie keer raden welke?… 😉 GROEN!
De tuinbank wilde ik wel dekkend geverfd hebben, ik koos voor de kleur woudgroen. Een kleur die kant en klaar verkrijgbaar is als vaste kleur in het assortiment. Deze dekkende tuinhout beits is overigens te mengen in iedere gewenste kleur.

TUINHOUTBEITS

CetaBever tuinhoutbeits is een oplosmiddelhoudende tuinbeits, verkijgbaar in diverse transparante en dekkende kleuren. Dekkende Tuinhoutbeits is te mengen in iedere gewenste kleur. Tuinhoutbeits is sterk impregnerend en voedt en beschermt uw hout langdurig tegen weersinvloeden.

Ik kon beginnen met het schuurwerk! Ik vind het zelf altijd heel prettig om te schuren met schuurmatjes of schuursponsjes, deze liggen veel fijner in de hand en je raakt de hoeken makkelijker, dus het schuren gaat sneller! 😉 Ook belangrijk….

    

 

 

 

 

 

 

Ik maakte gebruik van een kwast en een roller om de beits aan te brengen . De kwast voor de hoeken\uiteinden en de ruimte tussen het hout. De afwerking met de roller. Beiden beitsen hebben een fijne structuur ( niet stroperig!) dus smeren heel makkelijk en snel weg,

     

DE SCHUTTING!

Tijdens het beitsproces zag ik ook wat een eerste laag met de houtkleur zou doen, ik vond dat met name spannend voor het houtwerk, aangezien ik zo dicht mogelijk bij de originele houtkleur wilde blijven. Na 1 laag werd ik al blij, het houtwerk zag er direct niet meer geel uit en de kleur deed echt precies wat ik ervan verwacht had. Een mooie wat diepere bruine tint en het de houtnerf bleef zichtbaar. Uiteindelijk gingen er 2 lagen beits op het houtwerk, het hout op de balustrade kreeg 3 lagen, dit omdat dit hout, veel regen moet opvangen, gedurende het jaar en dus een iets stevigere ondergrond moet hebben. Uiteraard schuurde ik het hout heel lichtjes op tussen de beitsbeurten door.

DE TUINBANK!

Toen de tuinbank! Tijdens het open maken van de pot werd ik gelijk verliefd op de kleur. ( woudgroen)
Een hele mooie , warme, stoere diepgroene kleur.
Deze dekkende beits vergt iets meer van je geduld, want deze heeft een wat langere droogtijd nodig, alvorens je met een nieuwe laag kan beginnen. Maar werkelijk waar, je geduld wordt beloond. Ik vond het best spannend te kiezen voor een “kleur” op de tuinbank, maar geen moment spijt! Uiteindelijk koos ik hier ook voor 2 lagen beits, met een schuurbeurtje tussendoor! 😉
Wat een verschil zeg! Het balkon ziet er als nieuw uit, en die groene bank is me toch echt wel een eyecatcher!

   

 

 

 

 

 

 

Wat nieuwe plantjes en aankleding en het voelt echt als een nieuw plekkie!

 

Laat de zomer maar komen! 😉
Liefs Sandra

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *