BOYSROOM METAMORFOSE BRICKWALL ism FLEXA PURE 12/2017

BOYSROOM METAMORFOSE BRICKWALL ism FLEXA PURE

In samenwerking met Flexa mocht in aan de slag voor een nieuw project met de allernieuwste krijtverflijn van Pure by Flexa ColorLab.

Pure by Flexa ColorLab is de luxere lijn van Flexa, met hele warme rijke kleuren. Deze verf is alleen verkrijgbaar in de verfspeciaalzaak.

Op meerdere muren in ons huis ( slaapkamer en keuken) pronkt de verf van Pure by Flexa ColorLab al, dus ik was al bekend met dit prachtige product.

KRIJTVERF

Wat gaaf dat er nu ook een mogelijkheid is om de verf in krijtverf te mengen. Ik hou van krijtverf! Het geeft een prachtig mat/poederachtig resultaat.

Daarnaast is de verf toepasbaar op zowel muren als op hout . ( meubels etc )

Mijn keuze , voor de op te pimpen ruimte, viel al snel op Finn’s slaapkamer. Het uitgangspunt was zijn nieuwe betonbehang! Gelukkig was Finn het er ook mee eens! 😉

Wel wilde meneer ook wat inbreng 😊 hebben mbt de kleurkeuze, dus we gingen samen aan de slag voor het kleurenpalet.

Het nieuwe behang maakt de slaapkamer een stuk donkerder, dus ik twijfelde wel of dat ik een hele donkere kleur voor de lambrisering moest kiezen. Hoe handig is de Flexa Vizualizer App!

Je maakt een foto van de bestaande ruimte en deze kun je in de app bewerken met verschillende kleuren verf op alle muren in de ruimte. Finn’s kamer is niet zo heel groot, dus ik wilde proberen zijn kamer optisch groter te laten lijken door middel van het op een bepaalde manier verven van de muren. Al snel besloot ik dat ik de lambrisering wilde doortrekken naar de lange muur. ( ik heb me namelijk altijd gestoord aan dat grote witte vlak 😉. Finn had uiteindelijk maar 1 eis, ( hij was al die kleurstalen al snel zat 😊) “Mam, het maakt me allemaal niet zo veel uit maar ik wil wel blauw op mijn muur”! Op de VT wonen beurs ben ik spontaan verliefd geworden op de kleur Cobalt Night ! Wat een mooie rijke diepblauwe kleur! Deze kleur komt uit het “A Welcome Home Palet” van Flexa. In dit palet zit ook de kleur “Heart Wood” de kleur van het jaar.

Stap 1 : Cobalt Night op de muur en van daaruit verder brainstormen. Met de tester van Flexa heb ik Cobalt Night eerst uitgeprobeerd op de muur, wow! dit was echt de juiste keuze!

Ik wilde een warme stoere kamer creëren , dus de daaropvolgende kleuren voor de verdere aankleding moesten daarop aansluiten. In het betonbehang zitten veel warme kleuren, bruin/grijs en roestbruin-geel.

Wat zo fijn is aan de Pure by Flexa ColorLab-lijn is dat je bij de verfspeciaalzaak je kleur op proef mee kan nemen dmv een A4 kleurenstaal. ( pure kleuren zijn niet verkrijgbaar in een tester) Een A4 staal is zoveel beter dan een klein staaltje. De kleuren komen echt tot leven in de ruimte waar je ze wil gebruiken.

Verkooppunten zijn te vinden via www.flexa.nl/nl/vind-een-winkel (filter Pure by Flexa aanzetten). Groot voordeel bij deze verfspeciaalzaken is dat zij professioneel advies in huis hebben.

Zodoende kwam ik uiteindelijk uit op 3 Pure kleuren, deze stalen plakte ik op het behang om te kijken of dat het een mooi geheel zou worden. En jawel hoor! Ik kon aan de slag.

Ik koos voor de grijze kleur : Full Marble , de bruine kleur : Lush Plum en de okerkleur: Royal Olive.

Zoals ik hiervoor vertelde koos ik ervoor om op 2 muren een lambrisering aan te brengen. Met een waterpas heb ik de lijnen getekend en afgeplakt met tape voor kwetsbare ondergrond. ( ivm onze nieuw gestucte muren…. )

Bovenop de diepblauwe lambrisering, leek het me wel cool een contrasterende baan te schilderen. Lush Plum werd het! Blauw en bruin zijn echt te gek samen.

OPTISCH GROTER

Door de extra bruine baan lijkt de kamer optisch dus echt groter omdat het diepte geeft!

Bij de kringloop tikte ik wat oude kisten & een oud metalen kastje op de kop. Schuren en verven! Ik koos ervoor om alleen de voorkant van de grote kist en de binnenkant van het kastje te schilderen in Royal Olive. Omdat deze samen tegen dezelfde muur aanhangen-staan geeft dat een soort van eenheid. Onder de grote kist schroefde ik 4 wielen en voila, nachtkastje geboren !

De 2 kisten aan het voeteneinde van het bed kregen de kleur Full Marble met een contrasterende baan van Royal Olive.

GEZELLIGE KLEURENBOEL

De cactuscollectie kreeg ook een nieuw jasje, simpele terracotta potten toverde ik om in een gezellige kleurenboel door ze te schilderen met alle kleuren die ik heb gebruikt in Finn’s kamer.

Een koetje op de vloer en YES! Het resultaat : een nieuwe stoere warme BOYSROOM! Ben erg tevreden met het eindplaatje, Finn ook gelukkig! Ik denk dat ik vanavond logeer op zijn kamer! 😉

    

 

 

 

 

 

 

Fijne avond!
Liefs Sandra 😘🌟🖑

 

One Comment on “BOYSROOM METAMORFOSE BRICKWALL ism FLEXA PURE 12/2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *