Flexa kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn

Afgelopen dinsdagochtend was ik live aanwezig bij de bekendmaking van de FLEXA kleur van het jaar 2020  !

Ik was er gewoon een beetje “nerveuzig” van 😉

Flexa had de spanning ook mooi opgebouwd!

In de weken voorafgaand ontving ik eerst flessenpost en een week later een tester met daarin DE KLEUR VAN HET JAAR!

Maar die moest dus nog ruim een week dicht blijven! ( En jaaaa….dat is me gelukt!)

Terug naar dinsdag…

Om 08.30 werden we ontvangen met een fijn select gezelschap.

Op een supertoffe locatie in Valkenburg bij Brasserie Buitenhuis.

Een fantastische plek aan het water!

Na een inspirerende trendpresentatie van creative director ; Heleen v Gent , werd om 11.00 uur live via socials de kleur van het jaar bekendgemaakt : TRANQUIL DAWN

Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur past zich aan afhankelijk waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in Tranquil Dawn™. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Deze interieurkleur is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in leent de kleur zich goed. Het is tevens een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd…ik zat er namelijk echt finaal langs met mijn opties.

Ik had een hele warme volle kleur verwacht dit haar, ik moest dus even schakelen.

Ik denk echt dat deze kleur van het jaar heel veel mensen aanspreekt.

Het is een veilige rustige tint, maar dus daadwerkelijk wel een groentint. Mensen die het lastig en spannend vinden een kleur te kiezen, zullen hier heel blij van worden denk ik. Een mooie eerste stap naar kleur in huis!

Komt Tranquil Dawm hier op de muren?!

Mijn hoofd slaat dan echt meteen op tilt he… 😉

Hoe, wat, waar, wanneer kan ik aan de slag met deze kleur?!!…

Ik ben echt een plaatjesdenker, dus Tranquil dawn heeft in gedachten al alle muren hier in huis gehad!

Dus JA! Ik ga zeker aan de slag met deze kleur!

Jullie zullen deze kleur misschien niet in eerste instantie verwachten in huize Finntage.

Maar ik ben echt enorm geïnspireerd geraakt door de 4 trendpaletten van 2020.

Je hoeft namelijk de kleur van het jaar niet altijd de hoofdrol te laten spelen in je verfproject.

Bij mij zal Tranquil Dawn als ondersteunende kleur terug te zien zijn.

Trendpaletten 2020

Naast de kleur van het jaar worden namelijk ook elk jaar de daar bijbehorende 4 trendpaletten bekend gemaakt

In totaal zijn er voor 2020 vier kleurpaletten: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’.

Heleen: “Het lichte van Tranquil Daw  zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt. De manier van toepassen is maar net waar de bewoner voor staat, wat men voelt en hoe men wil leven. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk combineren in elke woonstijl. De Flexa Kleurentrends 2020 paletten zijn hier namelijk speciaal voor ontworpen.”

A home for care: Deze interieurtrend voelt als een zachte deken mede ook door het kleurpalet. Het palet bestaat uit pastellen en naturellen met Spiced Honey als warme aanvulling. Qua materialen wordt in dit interieur gebruik gemaakt van blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Dit kleurpalet is te vergelijken met een nevelige zonsopgang in het voorjaar.

A home for play: Energiek en open zijn woorden die horen bij deze trend. Het gevoel is speels, jong en vitaal. Het kleurpalet bestaat uit een mix van zachte tinten en energieke kleuren, zoals een zonnig geel en koraal roden. Geometrisch is een belangrijk patroon binnen ‘play’ en in dit lichte interieur vind je een mix van materialen terug zoals triplex. De kleuren uit dit palet passen bij de horizon van een heldere zonnige zomerse dag.

A home for meaning: Een minimalistisch maar menselijk gevoel krijg je bij dit interieur. Deze trend creëert een ruimte van comfort met een bijna kloosterachtig kalmte. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichte grijzen met twee zwaardere bijna zwarten. Rechte lijnen en functionele vormen worden aangevuld met tactiele materialen zoals linnen en hout. Dit grijze palet is te vergelijken met de kleurschakeringen van een horizon tijdens een heldere winterdag.

A home for creativity: Het oude en nieuwe gaan hand in hand en maken dit interieur eclectisch met een creatieve uitwerking. Het palet versterkt dit gevoel en omarmt je met warme, rijke, volle tinten die teruggrijpen naar het verleden zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn™ en Cosmic Glory brengen verlichting in dit palet. In deze trend wordt gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. De kleuren uit dit palet doen je denken aan de horizon tijdens een warme herfstdag.

Ik hoef julie denk ik niet uit te leggen welk pallet mijn favo is! 😉

Met stip op 1 : A HOME FOR CREATIVITY !

 

Ik heb mijn kleurencombi al gekozen voor hier in huis.

Kan niet wachten om aan de slag te gaan.

Na de lancering hadden we de mogelijkheid om foto’s te maken.

Locatie was fantastische gestyled door Souraya van Bintihome.

Prachtige hoekjes gecreëerd met alle kleuren uit de 4 trendpaletten.

We sloten deze fijne ochtend af ,in de zon, met een heerlijke brunch en proscesso!

En dat op een doodnormale dinsdagochtend 😉

Thanks for having me Flexa!

Wat vinden jullie van de kleur van het jaar?

Liefs Sandra

One Comment on “Flexa kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *