Paastafel met Mica Decorations

Paastafel met Mica Decorations

Pasen staat weer voor de deur!

En nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit zo van de kerst en paastafels ben!

De reden is niet omdat ik het niet leuk vindt….maar omdat het hier thuis niet echt gewaardeerd kan worden….” Jezus mam……niet eens plek om mijn broodjes en thee kwijt te kunnen…”….!? Ja dus?!….is dat belangrijk dan?… 😉

Aangezien wij dit jaar met Pasen gezellige mensen voor de brunch krijgen (die een fijn gedekte tafel wel kunnen waarderen! ;-)…. dacht ik….ik ga eens heerlijk uitpakken!

Eerder ging ik al aan de slag met het glaswerk en de potten van Mica Decorations in mijn badkamer, dat kan je hier teruglezen.

Nu mocht ik nu aan de slag met het stylen van een heerlijke Finntage paastafel!

Oooh, dat is echt letterlijk en figuurlijk een feestje om te doen!

Mijn keuken was werkelijk waar een dag één grote paasontploffing 😉 maar het resultaat is te tofff geworden!

Een prachtige paastafel met gave items, alles uit het assortiment van Mica Decorations.

het assortiment van Mica is echt groot! Ik ben nu al een paar keer in de showroom in Reeuwijk geweest en keek elke keer mijn ogen uit. Van kunstplanten, kussens, kleinmeubelen en verlichting tot servies! En met dat laatste ben ik dus aan de slag gegaan.

Op zoek naar een mooie servies combi!

Mijn keuken is natuurlijk al best aanwezig 🙃 Ik bedoel… de bloemenexplosie aan de wand, de velvet groene stoelen, de hoogglans knalgroene tegels en het bruine wandje maken het al een feest op zich. Dus ik besloot een rustig servies uit te zoeken, wel in een prachtige kleur, maar verder niet veel tierelantijntjes. Anders wordt het echt een bonte kermis en ik wil wel graag zennn aan de paastafel zitten in plaats van overprikkelt. 😉

En daar stond het: prachtig mooi bruin/blauw keramiek servies van Mica Decorations. 

Ik was op slag verliefd toen ik het in mijn handen had. Een combinatie met items van mooi hout en goud (dat rijmt!) leek me een gave setting voor de paastafel.

Zó komt een complete paastafel tot stand

Hoewel dit prachtige servies verder niet veel nodig heeft, ging ik toch nog even op pad, voor de finishing touch.

Missie: tafelkleed, bloemen, bestek, rietjes en paaseieren, véél paaseieren.

Ik koos voor een tafelkleed met gouddraad, omdat ik allergisch ben voor hout op hout. De prachtige houten onderborden moeten wel de aandacht krijgen, vandaar dus: tafelkleed. Wat goud bestek, gouden rietjes en véél paaseieren inclusief twee paashaasjes later kon ik aan de slag.

Mooie, grote houten onderborden, dus. Naast dat ik hout heel erg mooi vind in een tafelsetting, helpt het losse items te groeperen, waardoor het geheel een wat stevigere, stoerdere uitstraling krijgt op tafel. Daar bovenop plaatste ik de ovale keramieken borden. En ik hou van details, hè? Dus ik noem het paaseivormborden 😉 ! Daarbovenop mooie houten bakjes, eveneens ovaal en daarmee stond de basis.

Bij dit servies hoort dus ook een heel gave thee- dan wel koffieset. Die kleur is echt prachtig! Die theepot moest ook beslist op tafel en ik besloot de kopjes en schoteltjes te splitsen. De kopjes kregen als finishing touch een plekje bovenop het houten bakje. En de schoteltjes namen plaats naast de houten onderborden, om je beleg van het paasbuffet op kwijt te kunnen.

Prachtige warmbruine glazen met een gouden rietje en de eierdopjes uit dezelfde lijn maakte het plaatje, qua setting, compleet.

Maar!

Bij een paastafel horen, wat mij betreft, ook paasbloemen en héél veel chocolade, voor het betere feestgevoel.

De bloemen koos ik zorgvuldig uit. Veel mooi groen blad, stoere kastanjetakken en paastakken, aangevuld met wat kleurdetails, maakte de paasbos compleet. Ze kwamen terecht in een toffe geelgouden Mica vaas met een stoer Monstera reliëf.

Ik verwijderde de folies van de grote paaseieren en de paashazen en gooide 3 zakjes paaseitjes nonchalant op tafel (die eitjes hebben overigens de meest vieze smaak ooit, haha! Ik koos ze puur om het kleur papiertje!).

Aangevuld met wat losse geplukte bloempies en de eitjes en haasjes van Mica Decorations en TADAAAAAA mijn paastafel is geboren!

Wat een gezellige bedoeling! Ik heb ‘m de hele dag laten staan en ‘s avonds hebben we er een broodje gyros aan gegeten, haha!

Ik ben er echt superblij mee en met Pasen tover ik dit zeker weer uit de kast.

Dat een paastafel overigens niet helemaal vanzelf gaat vond ik ook wel een keer leuk om te delen, #kijkjeachterdeschermen

Als je paasbloemenbos te hoog is voor onder je lamp krijg je dus dit…

En als je tijdens het aankleden van de paastafel je paashaas laat vallen en je dus op en neer moet naar de supermarkt, omdat anders de balans op tafel niet klopt, dat nemen we ook maar voor lief.

Waar ik geen foto van heb gemaakt, is de grote gesmolten chocovlek op mijn tafelkleed. Mijn ouders kwamen even een vrijdagmiddagborrel doen tijdens het maken van de foto’s maken, dus terwijl ik genoot van een borreltje op het balkon, zweette mijn grote paasei weg op tafel door de zon die er volop scheen 🙄

Luxeproblemen noemt men dat, hè?

Maar… ik heb er wel een toffe paastafel voor terug!

Wat vinden jullie ervan? En dekken jullie de tafel ook zo feestelijk met Pasen?

Ik ben heel benieuwd!

Alvast heel fijne paasdagen en geniet

Liefs Sandra

9 Comments on “Paastafel met Mica Decorations

 1. Mooi verwoord,en natuurlijk een super gedekte Paastafel,met een prachtig servies!👌
  Het ziet er allemaal zo gezellig uit!Jou Paas brunch kan niet meer stuk!
  En onze paastafel zie je de eerste paasdag wel!😉

 2. Ik vind vooral de lamp een verrassend effect🤣 Tof servies!!

 3. Oooh Sandra, prachtig! En ik ben spontaan verliefd op het servies mét theepot!! Heeft een hoog heb-gehalte dus kwilut kwilut!! Ik ben nu bezig met mn paastafel maar nog niet klaar. Morgen foto’s..hoop ik😃 Hier smelt alleen de chocolade niet maar ik heb 3 paashaasverslaafden in huis…🤩🤩

 4. Allereerst echt súper mooi San ! Wat een geweldige kleur /combi keuze luffff itttt !
  Lag ook plat met je paaseivormborden hahaha lamp aan een draadjuh en met een los handje de paaseitjes dr op gegooid hihihi zie het je doen gewéldig ! Heerlijke paaseierentafel blog !

  Luf Carla

 5. Leuke blog! Heb genoten van je verhaal en je foto’s! En je heb een prachtig resultaat bereikt! Wat een mooie en gezellige paastafel!👌🏼

 6. Heel er tof zeg. Dat heb je heel mooi gedaan. Ah, en dat gesneuvelde haasje🤭🐰 geniet van het paasweekend.

  @kimposthumus

 7. Wat gaaf mooie kleuren. Wat een gezelligheid. Het groen erbij maakt het af. Pasen Jan niet meer stuk. 🐣

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *