Ecolifetube! Prachtige minituintjes in PET flessen! Maak je eigen ecosysteem!

Ecolifetube!  Prachtige minituintjes in PET flessen!

Maak je eigen ecosysteem!

Zoals jullie waarschijnlijk nog wel weten was Eigen Huis en Tuin hier afgelopen december op bezoek!

Mijn blog over deze dag kan je hier teruglezen.

Tijdens deze opnamedag maakte ik kennis met Ecolifetube.

In deze aflevering maakte ik namelijk samen met Evelyne een ecosysteem .

Voor de liefhebbers 😉 Het stappenplan kan je hier terugvinden.

Oh en nog even een geheim, wat ik al meedraag vanaf de opname dag ;-)….

Op TV gaat alles flitsend en snel he! Haha ;-)….Een bekentenis! : ik heb tijdens de uitzending niet meer gedaan dan 1 plantje in de PET fles gepoot, voor de rest zat ik voor de show met het gereedschap in de PET fles te roeren……..

Er stonden namelijk 5 prachtige ecosystemen klaar!

Elk ecosysteem had een eigen fase in het proces…..stap….voor stap…..5 op een rij! haha Thats TV! 😉

( Men zal vast niet getwijfeld hebben aan mijn kwaliteiten……heb ik mezelf wijs gemaakt! 😉

Maar goed…terug naar de gave ecosystemen!

Verrast was ik direct! Wat een prachtig vernieuwend opvallend product!

Ik kende ecosystemen namelijk alleen in glas.

Maar deze ecosystemen worden gemaakt in een PET fles.

Wat een verrassing dat ik aan het einde van de opnamedag een Ecolifetube mocht uitzoeken!

Ik koos de joekel Big Jungle van 30 liter! Een heuse eyecatcher!

En sindsdien pronkt hij dus in huis!  Een prachtig ecosysteem! Voorzien van een kurk met een ledlamp! ( met wel 20 verschillende kleuren)

Wie is Ecolifetube!?

Na de uitzending mailde ik direct naar Ecolifetube om ze te bedanken voor dit prachtige ecosysteem! Op dat moment nog niet wetende wie er achter dit toffe bedrijf schuil zou gaan!

Ik maakte voor het eerst kennis met Wim!

Wow, wat een passie straalt Wim uit, gaat helemaal vol voor zijn eigen bedrijf, en terecht!

Wim is DE man en HET gezicht achter Ecolifetube. Zelf bedacht en opgericht!

Ik hou daar van he!?…van dit soort succesverhalen.

Iemand die met al zijn inzet en passie, iets bedenkt en het gewoon opstart! Heb ik respect voor! Helemaal top!

Naast dat Wim mooie produkten wil maken en deze ecosystemen natuurlijk helemaal trendy staan in je interieur, wil Wim vooral mensen bewust maken van het zuinig omgaan met onze aarde:

‘Het is ónze taak om goed voor de planeet te zorgen.’ Wim weet één ding zeker: ‘Het is mogelijk om de wereld beter,eerlijker en duurzamer te maken. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.”

Ecolifetube is een bedrijf dat middels upcyling bijdraagt aan een beter en gezonder milieu. Door niet slechts met nieuwe producten te werken maar met PET-plastic vaten die al een keer een functie hebben gehad.. Ecolifetube geeft een nieuw leven aan de plastic vaten (die anders helaas niet volledig gerecycled kunnen worden).

En hoe werkt zo’n gesloten ecosysteem nou eigenlijk?

 In een mini-jungle stijgt de temperatuur net iets boven kamertemperatuur en er heerst een vochtig en aangenaam klimaat voor planten. Omdat, net als in een kas, de zon de lucht in de Ecolifetube opwarmt, ontstaat een broeikaseffect. Je ziet daardoor vaak condens aan de binnenzijde van de Tube. Druppeltjes aan de binnenzijde zijn dus heel normaal. De condens in de Tube is vocht dat de plant uitzweet, dit verdampt en komt tegen de koelere Tube waar het condenseert. Hetzelfde effect als je vochtige adem tegen koud glas blaast, dan ontstaan er ook waterdruppeltjes op het glas.

Planten als varens en mossen groeien oorspronkelijk in bosrijke vochtige gebieden. Als de Tube gesloten is met een kurk, heeft het ecosysteem geen water, voeding en nauwelijks verzorging meer nodig! Ideaal! 😉

Maar, even terug naar het onstaan van Ecolifetube: een mooi verhaal!

Stadsjutten

Wanneer Wim door de kleine straatjes, langs de grachten en hofjes van Utrecht fietst, valt zijn oog geregeld op voorwerpen of meubeltjes die bij het grofvuil staan. En waar anderen afval zien, ziet Wim kansen. Want al die spullen, die kunnen nog prima opgeknapt worden of een nieuw leven krijgen inde vorm van iets anders.

Op een avond fietst Wim, onderweg naar huis, langs het gemeentehuis als zijn aandacht wordt getrokken door een bijzonder voorwerp. 70 centimeter hoog en je kunt er doorheen kijken.

Wat zou het zijn? Zijn interesse is direct gewekt en zijn creatieve brein maakt overuren. Het blijkt een oud vloeistofvat en uiteraard gaat het vat mee naar huis. Onderweg laat hij zijn hersens kraken over de mogelijkheden van het vat en wat hij er van kan maken.

En dan ineens valt alles samen. Het Eureka moment waar sommige mensen hun hele leven op wachten kwam voor Wim op dat moment. Zijn liefde voor planten, zijn drang naar een betere wereld. Een duurzame, eerlijke wereld waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Het vat zou een ecosysteem gaan vormen. Een zelfvoorzienend tropisch regenwoud in een plastic vat. Een echte eye-catcher met een sterke boodschap!

Ecolife Tube was geboren!!

Na een jaar uitproberen, verschillende technieken testen en zich inlezen over ecosystemen is Wim nu een expert op het gebied van ecosystemen maken!

Vanaf begin vorig jaar is Wim actief met Ecolifetube.

Zijn ecosystemen zijn te bestellen via de webshop  of je maakt hem zelf via een workshop!

Ja je leest het goed….je hoeft niet in de buurt van Wim te wonen 😉 want Wim komt naar je toe!

Hij crosst het hele land door met workshops! Hoe gaaf is dat!?

Onder leiding van Wim een eigen ecosysteem in een PET fles maken!

De prijzen tijdens de workshops zijn lager dan de prijzen in de webshop! Je maakt hem immers zelf!

Check hier de data’s voor de aankomende maanden, er is er vast 1 bij jou in de buurt!

Nijmegen is in Juni aan de beurt! Dan sluit ik zelf aan en maak ik hem wel zelf! 😉

En niet voor “de show” zoals tijdens de opnamedag! 😉

Wat een mooi verhaal en dito bedrijf he?! Wims enthousiasme en passie is zo aanstekelijk!

Dit kan niet anders dan een heel groot succes worden!

En ik draag daar heel graag mijn steentje aan bij!

Ik heb iets te geks voor jullie!

Ik mag iets heel tofs weggeven:

Je kan een Mini of Big Jungle  ( naar keuze) winnen OF 2 toegangstickets voor een workshop bij jou in de buurt! Tijdens de workshop kan je ook kiezen of je een Mini of Big Jungle gaat maken!

We geven dus  1 x een Mini/Big Jungle weg en 1 x 2 toegangstickets!

Zie hieronder de locaties en data van de aankomende workshops!

Meedoen kan via mijn instagram en facebook.

De actie start dinsdag 9 April en loopt tm zondag 21 April!

Heel veel succes!

Liefs Sandra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

53 Comments on “Ecolifetube! Prachtige minituintjes in PET flessen! Maak je eigen ecosysteem!

 1. Wat een super leuke blog San !
  Vind het onstaan van Ecolifetube ook tóp hoor , hoe vet is het als het puzzeltje zo samenvalt ! 🧡

 2. Goeiemorgen! Ik had de tube al eens gezien en vind hem geweldig! Staat ook heel tof in jullie woonkamer! @annekepopma

 3. Ik ben ook verliefd op deze minituintjes. Ik ding ook graag mee. Weet er al een plekje voor. 🤞🍀

 4. Ik ben ook verliefd op deze minituintjes. Weer super leuk geschreven. En ik weet er al een plekje voor. 🤞🍀

 5. Wat een heerlijke blog! Krijg spontaan zin om mee te doen! Ik had hem al eerder gelezen maar nu voor de winactie nog maar eens. 😇Ik hoop op twee vrijkaartjes! Insta: @annenaski 😍🌿

 6. Ooh wat een heerlijk verhaal om te lezen, word er zelf helemaal enthousiast van! Ik doe ook zeker mee met je winactie voor de workshop. Lijkt me ZO leuk om te doen 😍
  Liefs @interiorbynyn

 7. Wat grappig om de achter-de-scenes te lezen van EHET! Het zag eruit alsof jullie hard aan het werk waren 🙌🏼. Ze zullen echt niet aan jouw kwaliteiten getwijfeld hebben 😏.
  En daarnaast wil in de geniale en opportunistische Wim heel graag bedanken voor het geweldige idee van de Ecolifetube! Wat zijn en blijven ze mooi! Ik hoop hier ook echt van te mogen gaan genieten 😍

 8. Wat een leuk artikel! Leuk om te lezen hoe wim begonnen is. Ik doe zeker mee met de win actie op je pagina! Nog meer hopen op een winkans nu ik zie dat de workshops best ver weg zijn uit het hoge noorden😂
  Fingers crossed dus!
  @martienboerma

 9. Wat leuk om een inkijkje te krijgen in de behind-the-scenes van EHET! Al tijdens die aflevering werd ik groot fan van jouw inrichting. Ik ben jou dan ook direct gaan volgen en heb veel foto’s met alle aandacht bekeken. Hierbij vroeg ik mezelf voortdurend af: ‘Wat kan ik hier thuis weer gaan veranderen?’ Ik vind het heerlijk om in huis te freubelen en dan met name het toevoegen van meer groen in huis. Ik wil de geniale en opportunistische Wim heel graag bedanken voor het schitterende idee van de Ecolifetube. Ik hoop hier ook thuis van te mogen gaan genieten!🥰

 10. Wauw hoe mooi !! Ik doe zeker mee op Instagram en Facebook.
  @huis.vol.liefde – @Ilona van Schaijk

  Écht waanzinnig gaaf zón eigen ecosysteem !!!
  Nu maar heel hard duimen ❤❤

 11. Super om dit te zien wat je in je blog beschrijft! wat een passie komt daar bij kijken! Super leuk om je te volgen via instagram en facebook!

 12. Super gaaf!!
  Ik zou er zelf 1 willen maken tijdens zo’n workshop want mijn eigense in elkaar geflanste ecosysteem word een beetje wild hihi! Groeit de fles uit en ziet wat groenig vd mos. Kan ik ‘m mooi switchen en thuis na de workshop ook weer pimpen☺️👏🏻🍀
  Ik neem m’n moedertje mee want ze is zo jaloers dat ik opeens het plantenvrouwtje ben en niet zij😅

 13. Ik heb al heel lang een vergelijkbaar ecosysteem op mijn verlanglijst staan. Morgen word ik 50, maar ik denk niet dat ik hem krijg. Dit is dus een uitgelezen kans om er misschien binnenkort mijn woonkamer mee te verrijken. Ik zou gaan voor de big jungle, omdat het gewoon het beste uitkomt in mijn huis. Ik ben bang dat hij anders wat in het niet valt. De workshop lijkt me erg leuk om te doen, maar ik begrijp via de site van Ecolifetube dat je dan de kleinere versie maakt, al geef jij hier aan dat je kan kiezen. Daarom laat ik de optie workshop of zelf maken open. Met beide prijzen ben ik super blij, en kan ik weer één van mijn grote verlangens van mijn lijst afstrepen. Mijn Instagramnaam is @mariannescholten

 14. Wat leest je blog lekker weg! Mooi geschreven en leuk om te lezen 🤘🏻!! Ik heb al een beginnend planten oerwoud in huis want tja.. je kan nooit genoeg planten hebben 😍!!

  De Ecolifetube is echt heel gaaf!!
  Keep up The good work!💪🏻

 15. Vergeet ik ook nog eens mijn instanaam onder mijn vorige reactie te plaatsen #shameonme!! Insta: Maaikeee87

  🖤

 16. Wat een ervaring, zeg! 😀Super tof! Ik heb denk ik even onder een steen gelegen, heb dit volledig gemist in december!🙈 Ga het opzoeken en terugkijken!🌱
  @ilonkavanderheijden

 17. Super gaaf! Zou zelf ook wel zo’n tube willen maken! 😍

 18. Leuke blog! Doe ook zeker mee met de winactie. Mijn instanaam is GraciellaJayden. Want deze mooie ecolifetube zou prachtig staan in mijn groene woonkamer.

 19. Super tof deze ecosystemen, lijkt me erg leuk om zelf zo’n tube te mogen inrichten! 🙂
  Heb uiteraard mee gedaan met je winactie!

 20. Ohh dit willen wij al een hele tijd, vooral Jeroen de Vos kijkt gepassioneerd naar de kunst van het systeem. Het zou geweldig staan in ons huis. Mijn schoonzus Miriam de Vos is tegenwoordig ook van het groen in hun nieuwe huis 💚 super gezellig! Vorige week had ze het er nog over dat ze graag groen in de slaapkamer wilde waar ze “water geven” wel is kon vergeten. Dit is het!!! Ik zou graag de 2 kaarten willen winnen. Dan wil ik graag Miriam meenemen en mijn gemaakte pracht mag Jeroen bij ons thuis bewonderen 🥰

  https://www.instagram.com/shannathart/

 21. Geweldig..hoe gaaf is dit! Gewoon een eigen ecosysteem! Ik zou heel graag zo’n mooi exemplaar winnen, dat zou een enorme aanwinst in mijn woning zijn > eyecatcher, genieten!

 22. Nou Sannie!
  Je bent top bezig!
  Deze actie is wel weer iets voor mij!
  Dus ik waag t er weer ns op!
  Zou dolblij zijn met dat ecosysteem! Heb nu een extra kans..dus wie weet!
  X Barrie

 23. Een workshop zou super tof zijn samen met mijn tante, Marjo Leppink, en mijn moeder, Renate Ehnis. Wij zijn allemaal bezig met nieuwe deco ideën voor thuis. Zou echt top zijn.

 24. Zo gaaf al die Ecosystemen! Hier net als jij de big brother (Wout is trouwens ook onderweg) maar deze variant van PET flessen is ook prachtig. Ik zag dat de kurk vervangen kan worden voor een armatuur. Dat zou ik dan doen denk ik. Helaas kan ik niet de 15e (Nijmegen is voor mij ook het dichtste bij). Zelf maken staat ook nog hoog op mijn wensenlijstje! Veel plezier alvast!

  Liefs Claudia
  Clau.hart

 25. Een workshop zou tof zijn samen met Mirjam Noor en mijn zus Marian Linders.

 26. Wat een mooi verhaal! Prachtig hoe alles samenkomt in een mooi product! Heel tof!

 27. Gaaaf ik stond van het weekend nog verliefd naar een ecotube te kijken en mijn man verbaasd achtergelaten door te zeggen dat zoiets wel 30 jaar mee kan gaan. Ik doe super graag mee, ook op IG –》Miss_jenga is mn account en ik hoop dat ik er zelf een kan maken.

 28. Wat is dit tof zeg! Super goed dat Wim zo lekker bezig is. Wij willen wel mee doen aan zo’n mooi plan.

 29. Ik doe heel graag mee met deze “groene” actie! Supermooie ecolifetube! Ik fleur graag mijn woonkamer op met dit extra stukje natuur! Ik ga voor de kant en klare Big Jungle. Die is echt prachtig! Op Instagram doe ik mee onder de naam jacqueline.roose.9

 30. Wat een leuk verhaal heb je er bij geschreven zo voelt het wat als achter de schermen.
  Volg ecolifetube al even.
  Ik zou graag de big of de small willen.
  Ook omdat we een nieuw huis hebben binnenkort.
  En helaas geen workshops dichtbij leeuwarden.

 31. Wat vind ik deze eco tuintjes mooi! Zit al steeds te twijfelen om de workshop te gaan doen, maar tot nu toe kan er niemand😢.. hoop echt dat ik hem ga winnen🤗

 32. Wauw! Zo toff!! Ik wil echt heel graag een keer een workshop doen samen met mijn zus 😀 @marloesdebruijn

 33. Wat een ontzettende leuke winactie, ik krijg helemaal zin om er ook 1 te maken. Ik doe bijna nooit mee, maar deze is te leuk om niet aan mee te doen. En wat een leuke blog weer! Volg je met heel veel plezier, fijne avond.
  @ninedotsinterieurontwerp

 34. Heel erg tof! Ben er al een tijdje naar op zoek voor onze nieuwe kast in de woonkamer😍 @loesraamsteeboers

 35. Hoe tof als je dit zelf kan maken en kunt aanstaren in je huis! Dat wil ik wel doen hoor!!
  @zwemmy

 36. Het zou echt te gek zijn om een BIG JUNGLE te hebben op onze basisschool. Hoe leerzaam! Het past ontzettend bij onze school.
  Wat een mooi verhaal trouwens. Veel nieuwe ‘weetjes’ ik heb Ecolifetube gezien in Utrecht bij Creative Life Event, echt heel bijzonder om daar in het echt te zien. Ik volg ze al een tijdje op Instagram. Mijn Instagram naam is rianneguijt

 37. Wat een kei toffe actie Sandra! Ik heb jou laatst kort ontmoet in Cuijk bij t Kelderke! Vanaf die tijd ben ik fan😁😁 Wat een gave dingen laat jij zien op Social media!
  Wanneer ik zou mogen kiezen zou ik de big jungle willen winnen voor in onze nieuwe tuinwoning!
  Hopelijk gaat het goed met jouw opleiding! Wie weet tot snel weer een keertje in Cuijk!
  Instagram @moetziepoetzie

 38. Zo leuk! Ik wil er ook zo graag eentje maar vind ze zo prijzig, dus eentje winnen én die zelf maken bij een workshop zou al helemaal super zijn! 🙂

 39. Zo wat een reacties! De workshopmet mijn moeder lijkt mij heel tof! Insta namen @zwan.ny en @kimtiekstra

 40. Wat een passie. Inspirerend hoor. Ik ben al verliefd op de ecolifetube sinds de tv-uitzending. Zelf maken zou helemaal super zijn. Ik zou dat heel graag met een vriendin doen.

 41. Echt super leuk deze mini tuintjes om te maken met mijn dochters die zelf geen tuin hebben

 42. Ik heb al een aantal pogingen gewaagd om een ecosysteem te maken en elke keer waren ze of te nat of te droog. Dus hoe leuk zou het zijn om samen met @paleisop5 een workshop te doen om te leren hoe het echt moet en nog wel van een gepassioneerde expert als Wim!
  Ik hou mijn vingers crossed!
  Liefs, Reina
  @project_QU19

 43. Wat een toffe blog om te lezen! Inspirerend en gaaf dat duurzaamheid en recycling zo belangrijk zijn in het bedenken en maken van de ecosystemen.
  Zou graag de workshop winnen om zelf te leren hoe je een goed eco-tuintje maakt. Toffe actie!
  @wendykrapels

 44. Wat leuk om te lezen wat de visie van dit toffe bedrijf is 💚 prachtig die ecotubes, nog mooier nu ik de gedachte erachter weet #bewustwording 🌿 sols_by_marisol xx

 45. Zou super leuk zijn als ik mijn eigen ecolifetube mag gaan maken! 1e huis gekocht, maar helaas niet zo’n planten- heldin. Dit systeem zorgt voor zichzelf, dus zou top zijn om in huis te hebben!
  @nathaliemellema

 46. wat heb je een superleuke pagina! ben echt verliefd op je inrichting! En jaloers op je planten hahaha😬
  Ik zou heel graag meedingen naar een workshopplekje voor een ecolifetube. Mijn lief en ik zijn al een tijdje op zoek naar zo’n systeem, maar deze heeft wel meerwaarde vanwege de upcycling en ook het gedachtegoed van Wim. Zou super zijn als ik hem voor zijn verjaardag(21april) hiermee kan verrassen 🌿
  @mariekeduijst

 47. Wat leuk om er meer over te lezen! Mooi systeem en ziet er super tof uit!
  Groetjes Talina (@talinahome)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *