TV PLOEG over de vloer van Eigen Huis en Tuin

Vandaag, zaterdag 29 december, is het zover, de uitzending van Eigen Huis en Tuin met “messeluf” in de hoofdrol.

Eigen Huis en Tuin, al ruim 25 jaar op de buis!

Hoe tof dat Finntage te gast mag zijn! 😉 Een draaidag van ongeveer 10 uur, leverde een gaaf item van 8 minuten op.

Hoe is dit op mijn pad gekomen en wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een draaidag?

Diverse vragen van: hoe lang duurde de dag? Komt Leco ook mee voor je haar/make-up? ! 😉 Zijn Evelyn en Tom in “het eggie” ook aardig? Tot aan : moest je ook de lunch verzorgen?…. kwamen op me af…

Dus ik dacht ik ga de dag eens beschrijven, te leuk om niet te delen!

01 november 2018, ontving ik via instagram een mailtje van Talpa/Heleen, redacteur Eigen Huis en Tuin.

Gericht stelde ze me de vraag: wil je meewerken aan het item “binnenkijken bij….?”

Een relatief nieuw item in het programma.

“Jeetje” dacht ik…..wat tof! Ik was eigenlijk direct wel enthousiast maar ik wilde natuurlijk wel alle details weten, dus dezelfde dag hingen we nog aan de telefoon om alles door te nemen.

Leuk mens ! : Heleen , had gelijk een leuke klik met haar en kon haar het hemd van haar lijf vragen. Het allerbelangrijkste voor mij was of dat het een eis was of dat het hele gezin mee moest werken aan het item. Als dat namelijk het geval was geweest dan was het denk ik niet door gegaan. Mijn 2 mannen vinden dat “Finntage gedoe” allemaal ok! Maar na BinnenstebuitenTV was de afspraak

……..dat wassie!….. De enige eerst en laatste X op tv 😉 #DUSZ….. Anyway….het was geen voorwaarde, ik mocht alleen!

Heleen begon enthousiast te vertellen wat de dag zou inhouden, een binnenkijker met Evelyn en een groene DIY met Tom.

Ehhh met Evelyn &Tom?….. hoorde ik mezelf iets te enthousiast vragen. “Eh Ja!” zei Heleen “is dat ok?”….Eh ja haha tuurlijk! Ik vond dat serieus wel echt ff vet leuk dat ze er allebei bij zouden zijn!

Ohwkeeeeeej: Ik beken!! ……ik ben geen Tom groupie 😉 maar ik heb wel een BN-er crush! Al jaren! Hoe TE blij is dat he!?…hahaha ik kan er niks aan doen, ik heb dat gewoon.

Krijg het altijd een bietje warm van BN-ers….en ik schaam me er niet voor…….geloof ik ;-)…….

Familie en mijn vriendinnen schamen zich overigens wel …..die moeten namelijk altijd als fotograaf fungeren als we iemand tegenkomen en ik hard roep “hallllllo mag ik met je op de foto?!” En Finn, die schaamt zich ook, als we naar een training van Ajax gaan en mama ook op de foto wil!  Ernstig! 😉

Waarom vertel ik dit eigenlijk!?…nou ja whatever….weten jullie ook iets meer van mij  😉

Terug naar het telefoongesprek! Alle details besproken en groen licht!

DINSDAG 20 NOVEMBER: DE DRAAIDAG. Wow das was dus al best wel snel!

Ik heb al eerder een draaidag meegemaakt ( binnenstebuitentv), dus ik wist al wel een beetje wat me te wachten stond.

En toen werd het 19 november, the day before!

Kreeg ik het ineens toch benauwd….huisje aan kant, verse bloemen enzo….lekkers bij de koffie etc, maar ik was de hele dag toch wel een beetje nerveuzig! Wat trek ik eigenlijk aan morgen? En hoe doe ik mijn haar enzo….…. ( Leco kwam dus helaas niet mee met de crew 😉 dus ik mocht zelf aan de slag! )

Je kan je maar ergens druk om maken he!? ….maar ja zo zijn wij vrouwen….

Maar ik dacht ook gelijk….kom op San! Doe normaal, leuk dit! Geniet ervan! Dus ik trok mijn vertrouwde pantertje uit de kast, rolde mijn haar in een frot op de kop en deed glimlachend de deur open op dinsdag 20 november om 07:45uur! “Morning”! Kom erin! 😉

Eerst arriveerde de 5tallige crew. ( cameraman/ geluidsman /regisseur/producer en stagair)

Evelyn en Tom zouden later komen.

Ik weet nog steeds niet precies wat er allemaal uit die Eigen Huis en Tuin bus kwam, maar in no time stond de hele onderverdieping BOMMETJE VOL!

Apparatuur, planten, kleding, hele mikmak! Zelfs een nespressoapparaat en een waterkoker!! Ik zei nog…”hallo je bent hier in Brabant, hier krijg je gewoon koffie hoor!” 😉

Tot 11.00 werden er sfeerbeelden geschoten. 1 actiepose werd van mij verwacht. ( tijdens het maken van een instagramfoto)

Evelyn arriveerde rond 11.30 uur. Werkelijk waar, superleuk mens! Ze is live echt hetzelfde als op TV, geen poespas gewoon leuk!

Toen kwam dus echt het spannendste gedeelte van die dag, de rondleiding en het interview!

Op het moment dat de microfoon aan mijn shirtje werd vast gemaakt en de camera op mijn gezicht werd gericht moest ik ff diep ademhalen. Maar die spanning verdween eigenlijk direct.

 

 

 

Er was geen script waar Ik me aan moest houden. Ik mocht gewoon echt mezelf zijn en de antwoorden geven die ik graag wilde geven.

Dus Evelyn belde aan en de rondleiding door het huis kon beginnen. Van de gang, naar de keuken, naar de woonkamer, naar de slaapkamer en badkamer! Een uur later en het stond erop! Althans het eerste gedeelte dan he!

Tijd voor de lunch en Tom! Tom arriveerde net voor de lunch, en ja het klinkt heel saai maar ook hij is echt precies zoals hij op tv is! Ook geen poespas, gewoon leuk! Hou ik nou van he!?, mensen die op tv hetzelfde zijn als in het echt! Helaas kan ik wat deze 2 betreft dus geen spannend #nietleukinhetechtverhaal vertellen! 😉

De lunch werd verzorgd door de plaatselijke JUMBO, gezellig met 8 personen rondom onze 4 persoonstafel in de keuken! 😉

Vanaf 14.00 uur vertrokken we naar buiten voor de DIY!

Ineens stond daar een buitenopstelling op de oprit met oppottafel en al !, getoverd uit de Eigen Huis en Tuin bus.

Dit trok uiteraard best wat bekijks en ik heb zeker wat buurtjes tussen 14.00 en 17.00 3 keer de hond zien uitlaten 😉

Evelyn en ik werden ,na instructies van Tom, aan het werk gezet om een big jungle ecosysteem  te maken van ecolifetube .

En Tom vertrok naar het balkon om aan de slag te gaan met kokodama’s

Een ecosysteem maken onder tijdsdruk valt niet mee, evelyn en ik waren ook niet zo heeeeeeeel handig ;-). Gelukkig brachten ze nog 2 kant en klare ecosystemen mee voor de eindshots! 😉 Tom is wel iets makkelijker met groen en maakte 3 toffe kokodama’s . Om 16.00uur werden de eindshots geschoten en om 16.30uur , 10 minuten voordat het donker werd ,waren we klaar!

Ik trommelde Finn nog even op, uit zijn “gamehol”, om een groepsfoto te maken en om 17.00uur zat ik, na een tof maar hectisch dagje,  heerlijk in mijn eentje met een glas wijn aan de keukentafel !! De dag nog eens aan me voorbij te laten gaan!

Ja! het was best spannend! Maar ik heb er echt van genoten. Topteam! Topdag!

En dan is het vandaag ! zaterdag 29 december, de dag van de uitzending!

Weer spannend , hetzelfde gevoel als de dag voor de draaidag, alleen geen kleding en kapselzorgen voor vandaag! 😉

Ik heb de uitzending dus al gezien! Via videoland was de uitzending vorige week al beschikbaar en ik kan zeggen dat ik blij ben! Het is een mooi item geworden en ik geloof dat ik redelijk , als messeluf, over kom.

Uiteraard laat ik dat kritische oordeel lekker aan jullie over! 😉

Een mooie ervaring rijker en een tvfragment voor in “het plakboek” !

Laten jullie me weten wat jullie van de uitzending vinden in een reactie onder deze blog of via instagram!?

Vinnikleuk! 😉

Uitzending is te zien op zaterdag 29 december om 18.05 uur op RTL4 of terug te kijken via videoland.

Liefs Sandra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Comments on “TV PLOEG over de vloer van Eigen Huis en Tuin

 1. Ik vind je blog al super verwoord!😂😂
  Dus de rest (straks) zal wel goed komen!👍
  Trots op jou!❤❤

 2. Wat een heerlijk verhaal!! Nu heb ik helemaal zin in de uitzending! Die BN-er crush heb ik trouwens ook alleen durf ik niet te vragen of ze op de foto willen🤣

 3. Hoi Sandra …. Zoals ik het net gelezen heb !!!.. Hoef je niet bang te zijn dat het een blamage word…super mooi verwoord en zo lief…dus met spanning ga ik het vanavond en natuurlijk morgenvroeg weer kijken…dat doen we normaal ook altijd…2 x kijken…vind het een super programma…Jammer dat we nooit alles te zien krijgen… Dankjewel en succes verder…Een lieve groet uit Drenthe…Groetjes Coba. ps…nog een fijne jaarwisseling.

 4. Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig voor jou! Ja echt!! Is vast een super tof item geworden en sta je zo dadelijk te shinen als (bijna) BN’er tussen 2 andere BN’ ers! We gaan het beleven. Nog een uurtje 🙂 Spannend! Dikke zoen

 5. Ik had de uitzending eerst gezien en dan je blog gelezen leuk om een kijkje achter de schermen te hebben. Je hebt beantwoord wat ik me af vroeg ontzettend leuk om je bezig te zien op tv.
  Groetjes Debbie

 6. Super tof Sandra! Echt leuk!
  Helemaal jezelf ook.
  En….nu wil ik ook zo’n ecolifetube😍🤗

 7. Zoooo leuk om te lezen San!! En je was super op TV!! Net zo leuk als ik je in het echt ken, toppertje!!🙌🏻😘

 8. Wat een leuke blog,en wat lijkt me dat ook leuk om mee te maken.en ik vind je knotje super leuk.ga vanmiddag of vanavond kijken.nu eerst visite.maar ik ga denk ik wel drie keer terug kijken.ben zo fan van te leuke huis en je teksten altijd

 9. Super leuke uitzending. Vond je blog over het tot stand komen van de dag en de opnames leuk om te lezen.
  Ik volgde je nog niet, en het duurde even voordat ik je vond. Maar is gelukt.
  Zal met plezier jou blogs lezen en foto’s bekijken.

 10. Kei leuk om te lezen! Ik zit constant te lachen! Heerlijk!
  En je hebt het kei goed gedaan. Ik vond je helemaal niet zenuwachtig en je praat heel ‘netjes’ 😉. Kei leuk! En altijd erg mooi bij jou binnenkijken, live, op TV en in de blaadjes! 😍
  Nu op naar Michiel?? Of niet?? 😊 Superleuke blog en leuke gave uitzending! Mag je heul trots op zijn en 165D klopt allang niet meer! WOW! 😘

 11. Hoi Sandra, We hebben genoten van de uitzending van “Eigen huis en tuin” waarin je jouw interieur laat zien. Ons viel de prachtige “posters” van stillevens op.
  Met name het stilleven op je slaapkamer, waarin veel geel tinten zitten.
  Zou je ons op weg kunnen helpen waar we die afbeelding kunnen kopen.
  Ook zijn we benieuwd hoe je de afbeelding hebt laten maken (bijv. canvas, fotoprint) en welke afmeting?
  Groeten van Laura

 12. Wat een leuk, en recht vanuit je hart verteld, verhaal.
  Heel veel enthousiasme en dat heb je ook op mij overgebracht.
  Ik heb de uitzending gezien, super tof =)
  Wat zou het leuk zijn om zelf aan de slag te gaan, een workshop, helemaal te gek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *