Project droomkeuken in ons nieuwe huis !

Eindelijk online!

Het verhaal/ de zoektocht naar onze droomkeuken in ons nieuwe huis begon al heel ver voor onze verbouwing.

Ik had al jaren een idee / beeld over mijn eh onze 😉 droomkeuken.

Toen duidelijk was dat wij aan de slag zouden gaan met een megaverbouwing van het ouderlijk huis van mijn man dook ik direct in “project keuken”.

De “belangrijkste ” ruimte in ons nieuwe huis, de ruimte waar de grootste verandering zou gaan plaatsvinden.

Op zoek naar de juiste partij kwam per toeval Keukenstudio FO op ons pad.

Het eerste kennismakingsgesprek, met Frank, in de keuken van schoonpaps voelde meteen zo goed dat wij direct besloten in zee te gaan met deze fijne partij. Bijzonder deze klik, want er was immers nog een oude situatie van het huis en nog geen fysieke winkel waar wij keukens konden bekijken. Frank gaf ons echter het vertrouwen dat het goed zou komen en dat gaf direct heel veel rust aan de start van ons verbouwproces.

Het eerste gesprek met Frank vond plaats in April 2021. Keukenstudio Fo opende in November 2021 zijn deuren in Eindhoven.

Het verhaal

Nadat wij beide 6 jaar voor de grote ketens hebben gewerkt, vonden we het tijd voor meer persoonlijke aandacht en kortere lijntjes. Daarom hebben we de armen in 1 geslagen. Met passie voor het product en het werk is Keukenstudio Fo in Eindhoven ontstaan. U vertelt wat je mooi en belangrijk vindt en wij vertalen dit naar die droomkeuken.

‘Ieder zijn vak’ is voor Keukenstudio FO het keukeninterieur. Wij zetten ons elke dag in met Brabantse gezelligheid, een flinke dosis creativiteit en persoonlijke aandacht voor uw droomkeuken. Het kopen van een keuken doet u namelijk niet dagelijks, ontzorgen staat voorop. Wij hanteren een transparante werkwijze waardoor u als klant zeer betrokken bent bij uw eigen keuken. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om bij u thuis langs te komen.

En precies beschreven hierboven hebben ze waargemaakt.

Hoe stel je nu je droomkeuken samen? Deze vraag is mij heel vaak gesteld. Dat is natuurlijk voor iedereen anders omdat iedereen andere wensen en eisen heeft aan zijn/haar droomkeuken.

Starten met een moodboard, de maten van de ruimte, wensen mbt apparatuur en kastruimte zijn denk ik de belangrijkste punten om te starten met jouw zoektocht naar een nieuwe keuken.

De ruimte aan de achterkant van het huis waar de keuken is geplaatst

Ons wensenlijstje was als volgt:

  • Notenhouten fronten ( dit omdat er een troffelvloer/gietvloer in deze ruimte zou komen te liggen en als tegenhanger een houten keuken voor warmte)
  • Vrijstaande SMEG koelkast ( allebei verliefd op dit model , pronkte ook in onze oude keuken! )
  • Vaatwasser
  • Borah kookplaat met afzuiging
  • Een bruine oven
  • Quooker !
  • Keramiek/ Marmer blad in de kleur groen

Aangevuld met de wens voor een opstelling waarbij de hele ruimte onze de nok gevuld is met keuken en waarbij de keuken niet de hoogte in gaat.

Wij hebben daar allebei niets mee, een wand met kasten & keukenapparatuur. De opstelling moest zo zijn dat het juist niet de uitstraling van een keuken zou hebben maar prachtig zou blenden bij de rest van ons interieur en in de ruimte! Wij hebben tov van ons vorige huis nu wel meer opbergruimte in de rest van het huis ( kelder) en ruimte om een een extra koelkast en vriezer neer te zetten. Dus daar hebben wij in het ontwerp ook geen rekening mee gehouden.

Frank ging aan de slag met onze wensen en het eerste ontwerp was direct WOW! De bevestiging dat hij ons snapte .

Dit ontwerp lieten wij even “borrelen” en bezinken. Echt zo fijn dat wij zo vroeg in het verbouwproces met het keukenontwerp aan de slag zijn gegaan.

Mijn tip: Gun jezelf de tijd voor het definitieve keukenontwerp!

Een nieuwe keuken is niet iets wat je zomaar koopt. Daar moet je echt even je tijd voor nemen. Het is namelijk een behoorlijk grote uitgaven. We hebben net zo lang gepuzzeld met het ontwerp totdat we allebei 100% het gevoel hadden…

YES! dit is het, dit moet het zijn!

Deze tijd geeft Keukenstudio FO je ook! Niks geen gehaast of druk op beslissingen nemen! Zo fijn!

Voordat wij een definitieve klap gaven op het definitieve ontwerp van onze keuken, brachten wij een bezoek aan de showroom in Eindhoven.

Deze was toen net geopend!

Wow wat een keukenzaak!

Bomvol inspiratie en een totaal ander gevoel als je rondloopt dan bij de “standaard” keukenzaken.

Complete stijlkamers gecreëerd. Zo gedetailleerd af gestyled voor een prachtig totaalplaatje!

Wij maakten die dag alle definitieve keuzes! Alles bleef hetzelfde op 1 switch na.

Toen wij in Eindhoven de nieuwste showroom keuken zagen staan met frontjes van een soort van “houten latjes”, waren we verkocht!

Later in het proces bezocht ik samen met Frank ook nog de leverancier van het keukenblad om de juiste kleur uit te kiezen.

Dit moest het worden! Voor de allerlaatste keer paste Frank de tekening aan.

En toen werd het Oktober 2022…. de dag van plaatsing!

Dat was wel even een momentje hoor! Alles vanaf (kleur) staaltjes bekijken is toch net even wat anders dat het eindresultaat. Zoveel mooie details, zo te gek allemaal samen.

Ook heel blij dat wij op het laatste moment de opstelling nog hebben veranderd in een T opstelling. ( dit vult nog mooier de ruimte onder de nok)

Wij wonen hier nu 2 maanden en de keuken is echt de fijnste plek in huis. Zoveel licht en het mooiste uitzicht naar buiten. De plek waar we echt de hele dag zitten.

Mijn dag start elke dag hetzelfde. Elke ochtend als in beneden komt verschijnt er een glimlach op mijn gezicht als ik de keuken in loop. Druk ik het knopje van mijn espressoapparaat in en duik ik op het bankje aan de eetkamertafel en tuur ik naar buiten….laat de dag maar beginnen!

Dank Keukenstudio Fo voor het verwezenlijken van onze droomkeuken & de fijne service!

Keukenstudio Fo is gevestigd in Eindhoven, 7 dagen per week geopend.

Zeker een bezoekje waard, de koffie staat daar altijd klaar!

Liefs Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *