Slaapkamermetamorfose FINN met de kleur van het jaar : WILD WONDER FLEXA

Traditiegetrouw, zoals elk jaar in September, is de Flexa Kleur van het Jaar bekend gemaakt

De kleur van het jaar 2023 is “WILD WONDER

Flexa Kleurexperts hebben de afgelopen 20 jaar de wereldwijde inzichten vertaald naar een Kleur van het Jaar die past bij de stemming van dat moment. De kleur voor 2023 is Wild Wonder™ – een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. Ontdek hoe je deze kleur en de vier aanvullende paletten kunt gebruiken om de magie van de natuur je huis binnen te halen.

Ik was direct fan en ben ook heel benieuwd wat jullie van deze kleur vinden.

Ik kijk elk jaar uit naar het moment dat de Kleur van het Jaar bekend gemaakt gaat worden.

Voor mij persoonlijk DE aftrap van het woonseizoen! 

Dit jaar is het de 20e keer dat Flexa de KVHJ lanceert. Het is mooi om te zien hoe kleuren en kleurpaletten door de jaren heen zijn beïnvloed door trends maar ook door wat er in de wereld speelt.

De warme en opbeurende Flexa Kleur van het Jaar 2023, Wild WonderTM, zorgt dat we ons verbonden voelen met de natuur en helpt ons om ons prettiger te voelen in onze huizen. Ontdek hoe we de Kleur van het Jaar kiezen en hoe je deze combineert met trendy tinten om elke kamer te transformeren…

We doen intensief trendonderzoek zodat we er zeker van zijn dat de Kleur van het Jaar die we kiezen relevant en actueel aanvoelt.  Elk jaar doen we onderzoek naar trends en doen we een trendvoorspelling met hulp van een panel van internationale designexperts. Zij delen hun inzichten over wat onze manier van leven de komende jaren zal beïnvloeden. Door te begrijpen waar de wereld naartoe gaat, kunnen we reageren met een kleur die past bij de stemming van dit moment.

INSPIRATIE UIT DE NATUUR

Dit jaar staat de natuur centraal en Wild Wonder speelt hier de grote hoofdrol in, samen met het bijbehorende LUSH kleurpalet komen alle kleuren vanuit de natuur voorbij.

Kleuren die je terug ziet tijdens een mooie boswandeling of heerlijk buiten in je tuin. Verschillende tinten groen, blauw, bruin en zelfs subtiel lila. Kleuren waar je je fijn bij voelt, en die je een behaaglijk gevoel geven.

Ik hou van de natuur, als ik even op adem wil komen of wat stress in mijn lijf voel duik ik de natuur in. Een heerlijk wandeling , daar knap ik van op!

AAN DE SLAG

Ik was dus direct fan van de kleur Wild Wonder. Toen ik de kleur voor de eerste keer zag, maakte mijn hart een sprongetje, want daar was hij ineens….DE basiskleur voor ons nieuwe huis!

Deze kleur heeft alles waar ik naar op zoek was. Warmte, tintje geel, tintje zand, tintje groen. Deze mix maakt het echt de perfecte basiskleur voor ons huis.

Aangevuld met wat kleuren uit het LUSH palet….WOW!

De afwerking van de benedenverdieping laat nog heel even op zich wachten maar boven daarentegen, kon ik wel aan de slag. Ik besloot, in overleg met Finn, om Wild Wonder toe te passen in zijn nieuwe slaapkamer. Er lag al even een prachtig stukje behang klaar voor Finn’s slaapkamer, echter kwamen wij niet helemaal uit de juiste match en verdeling van kleuren. 

Het Lush palet hielp ons! 

Heerlijk om vanuit een blanco canvas aan de slag te gaan.

Naast Wild Wonder kozen wij voor de prachtige blauwe kleur Blue Glaze.

Geen enkel stukje muur/ plafond of lakwerk bleef gespaard. Ben echt helemaal all the way gegaan. Ook de radiator ombouwen kregen een likje verf. Zo onwijs blij met het eindresultaat. Wat een fijne warme slaapkamer is het geworden. De kleuren in combinatie met het behang met bomen print geven je echt het gevoel van een tukje doen in de natuur.

Wat vinden jullie van de metamorfose en de kleur Wild Wonder?

Liefs Sandra

One Comment on “Slaapkamermetamorfose FINN met de kleur van het jaar : WILD WONDER FLEXA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *