Zoektocht naar nieuwe bank…GELUKT !

De titel zegt het al….het was een echte zoektocht…… naar een nieuwe bank.

En die is dus gelukt! Een prachtige nieuwe knalblauwe eyecatcher via Fundesign !

Inmiddels pronkt hij hier nu 2 weken in huis en ik krijg er nog dagelijks berichtjes en vragen over, dus de hoogste tijd voor een blog om eens wat dieper op dit model in te gaan!

Eerst even terug naar het vraagstuk: Waarom een nieuwe bank?….

Want ja eerlijk is eerlijk, het exemplaar wat er stond, stond er nog geen 2 jaar, dus echt heel logisch was het natuurlijk niet…Ik bedoel, een bank gaat zeker langer dan 2 jaar mee natuurlijk.

Nou om maar meteen met de deur in huis te vallen…..mijn 2 mannen hier thuis zijn van het begin af aan nooit tevreden geweest met het groene exemplaar…..en ja…..dat heb ik heel vaak aan moeten horen…..tot vervelends toe…

Redenen: te ondiep zitvlak, te hard zitcomfort en te weinig plek! ( …..ik lig so wie so al op de bank…. en zij wilden dat dus blijkbaar ook…. 😉

dus 3x optie liggen was prio 1! Dus het moest een groot exemplaar worden……. met aan beiden kanten een optie om languit met de benen omhoog richting tv te zitten/liggen…..

Het eerste wat ik dacht was… ” alsjeblieft niet zo’n bakbeest in huis, waar je maar 1 kant mee op kan”…..

Ik bedoel, als je een hoekbank kiest waar je zowel links als rechts het hoekje om gaat, is dat best bepalend voor de opstelling in je huiskamer. En aangezien ik nogal van schuiven en zo hou ;-)…..

Dus ja…..het was nogal een zoektocht om alle 3 de partijen tevreden te stellen….

Maar…. ik hou van uitdagingen 😉 dus hoppa aan de slag! Op zoek!

Al vrij snel was ik eruit dat we moesten gaan voor een elementenbank.

Geen groot lomp bakbeest dus, waar je maar 1 kant mee op kan!

Losse onderdelen, die rondom gestoffeerd zijn, zodat je er meerdere opstellingen mee kan maken en die je op diverse manieren aan elkaar kan koppelen. Velvetstof was ook geen optie! Ik hou van velvet, echt waar, maar onbewust was er de afgelopen jaren zoveel velvet in huis geslopen, mijn huiskamer was een  beetje “vervelvets’ . 😉

Ik / we hebben denk ik wel een half jaar lang echt heel veel banken bekeken, en op veel banken gezeten maar toen ik afgelopen Oktober op bezoek was in de showroom bij Wolters Wonen / Fundesign was de zoektocht afgelopen……

( Fundesign is de webshop van Wolters Wonen in Nijverdal)

Serieus…..hij riep me nog net niet ;-)…..maar het werkte als een magneet: ik plofte op de allerfijnste bank, waar ik die afgelopen 5 “zoektochtmaanden”  , ooit op had gezeten.

De n701 sofa van Ethnicraft. !!!

Ethnicraft is een populair designlabel, afkomstig uit België. De veelzijdige collectie bestaat uit prachtige items met tijdloze vormgevingen. Passend in veel uiteenlopende interieurstijlen.

Fundesign verkoopt vrijwel de totale collectie van Ethnicraft. Check hier !

Even terug naar mijn keuze!

Ik kende de bank al, maar het was nooit een optie in mijn Finntage huis, aangezien dit model alleen verkrijgbaar was in aardetinten….

Maar Ineens viel mijn oog in de showroom van Wolters Wonen op een prachtige blauwe staal !

De nieuwste kleur voor de n701 sofa! Ik maakte serieus een klein sprongetje 😉 en wist direct: DIT MOEST HEM GAAN WORDEN!

De kleur, het materiaal, vormgeving, mogelijkheden, zitcomfort……alles kwam samen met dit model.

Alle elementen uit deze serie, zijn verkrijgbaar in 5 kleuren! ( gaaf ook om kleuren te combineren met elkaar)

Totally tevreden en blij. Einde zoektocht!

Thuis ben ik direct gaan meten, wat past mooi in onze ruimte? ,  en welke elementen kunnen we kwijt?

Hij moest so wie so het hoekje om! Dus een hoekelement was stap 1.

Deze is universeel en past zowel links als recht!

Ik neigde heel erg om de set compleet te maken met een 1 & 3 zit element.

Omdat ik bang was dat het anders te veel zo worden.

Maar ik twijfelde niet voor niets!

Nadat ik de opstelling ,die het uiteindelijk is geworden, uitgetekend had op de grond. ( met tape) ( Tip: teken/plak dit  voor een paar dagen uit op de grond, en laat de maat op je inwerken)

Ik besloot toch( mijn eerste gevoel dus!) de set compleet te maken met een 2 & 3 zits sofa

Geen moment spijt van gehad!

3 super gave elementen die je met elkaar kan combineren, maar ook afzonderlijk een hele fijne cozy zithoek mee kan creëren.

Als je ze uit elkaar neer zet, dan heb je 2 toffe banken en een hoekfeautuil . Combineer je ze met elkaar dan staat er een supergave hoekbank! ( de onderdelen zijn aan elkaar vast te koppelen! dus geen geschuif als , zoals hier, een puber in de bank ploft! 😉

De mannen merkte wel gelijk op, dat maar 1 iemand een lekkere hoek had, dus op het laatste moment kwam er nog een footstoel bij . Deze kan ook functioneren als salontafel of als extra losse zitplek. Nu liggen mijn beentjes er elke avond op. We hebben heb nu vast tegen de bank aan staan.

2 weken geleden kwam hij dus binnen. Best spannend vond ik het. Met name de kleur! ( die had ik dus vanaf een staaltje beoordeeld) Maar ik maakte de dozen open en ik was echt meteen verliefd. Hele fijne intens blauwe kleur. Ik besloot de bank eens op een andere manier neer te zetten. De hoek de andere kant op! Zo hebben we echt een zitkuil gevoel. Heel knus, warm en cozy! En jawel hoor……..alle 3 kunnen we languit liggen. Happy family hier!

Finn ligt links, ikke rechts en Pieter…..die ehhhhh delft heel even het onderspit , want die heeft op dit moment het tussenstuk 😉

Volgende week gaan we wisselen van plek…..of niet! 😉

 

Wat vinden jullie van onze nieuwe blikvanger?

Liefs Sandra

 

 

 

 

 

 

3 Comments on “Zoektocht naar nieuwe bank…GELUKT !

  1. Vind um heulemaal fantástisch San ! 😍😍 en wat past ie mooi in het totaal andere sfeertje intussen bij je !
    😘😘

  2. Ik vind het echt zo mooi, de kleur past zo mooi bij het geheel!
    Dat je ook kunt schuiven lijkt mij ook geweldig!! Hier zal je denk ik niet snel op uitgekeken zijn!😍💙

  3. Echt een enorm tof ontwerp en een perfect match met Finntage 🤩. Ik vind die kleur ook echt heel wauwwwww 💙💙💙

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *