Finntage & meer 2019……!

2019……

Allereerst de beste wensen voor 2020!

2019: In alle opzichten een jaar om nooit meer te vergeten…

Ik heb lang getwijfeld om deze blog te schrijven, ik ben niet zo van het delen van hele persoonlijke blogs via Finntage.

Finntage is immers mijn huis….

Althans, Finntage staat voor mijn huis 😉

Echter voelde het niet goed om niet extra aandacht aan 2019 te besteden.

Het was een jaar vol hoogte – en dieptepunten. Super intens. Daarom toch…deze blog!

Ik voel dat ik niet alleen maar zakelijk kan terugblikken op 2019, richting jullie.

Dat voelt niet goed en niet compleet.

Ik heb afgelopen jaar juist extra gemerkt, dat instagram zoveel meer is als alleen het delen van mooie plaatjes van mijn huis. De persoonlijke betrokkenheid vind/vond ik echt hartverwarmend.

Mijn Finntage voornemen voor 2020 is dan ook, dat ik meer persoonlijk beeld en blogs zal gaan delen.

Verwacht echter geen Finntage vlogs, dat gaat me een stapje te ver 😉

Toch begin ik eerst met mijn top Finntage jaar en laat ik logischerwijs starten met

Januari 2019

Een ware aandacht ontploffing, na de uitzending van Eigen Huis en Tuin. (deze werd namelijk de laatste zaterdag van december 2018 uitgezonden)

Wat een toffe ervaring was dat! Een top draaidag met Evelyne en Boer Tom.

Het was een hele happening. Ik schreef een blog over deze draaidag, die kan je HIER teruglezen.

Te gekke reacties (zowel online als live), mooie samenwerkingen die daardoor op mij pad kwamen en ineens een gezicht “achter Finntage” wat bekend werd.

Trouwens: jezelf op tv zien….dat was ook een dingetje 😉

Na Evelyne en Tom kwam ook Michiel de Zeeuw  langs in Januari, voor een nieuw te gek online item voor Eigen Huis en Tuin.

Met de tv uitzending van Eigen Huis en Tuin speelde ik mezelf in de kijker bij Hello Sparkle.

Sinds Mei 2019 ben ik aangesloten bij dit toffe agency.

Best spannend, aangezien ik de afgelopen 3 jaar alle samenwerkingen mbt Finntage  zelfstandig regelde. Nu ik zakelijk terugkijk op het afgelopen half jaar, is dit mijn beste zakelijke beslissing ooit geweest!

Via Hello Sparkle heb ik al diverse toffe campagnes met mooie bedrijven mogen doen.

Het feit dat zij alles voor me uit handen nemen, geeft mij meer tijd om creatief bezig te zijn, hetgeen wat ik het allerliefste doe!

En dan de te gekke samenwerking met Woongelofelijk van Donzel te Uden.

Begin April werd ik benaderd voor deze klus.

Met volledige vrijheid mocht ik een stijlkamer in het stijllab inrichten. Het feit, dat ik de volledige vrijheid kreeg, en mijn “Finntagestempel” mocht drukken, deze metamorfose deed mij direct volmondig JA zeggen.

Zo te gek, om in mijn stijl een mini woonkamer te creëren.

2epaasdag opende ik mijn woonkamertje, en mocht ik onbekend en bekend publiek ontvangen op mijn bankje 😉

Een onderdeel van deze samenwerking was ook mijn aanwezigheid tijdens Hemelvaartsdag.

Ik was, deze dag, in de winkel aanwezig voor de workshop “stijlkamerverhalen” en flits stijladvies.

Te gek om te doen. Als afsluiting van deze samenwerking toverde ik in de stijlkamer in November om in een nieuwe setting, Deze is nog de gehele winter te bewonderen in het stijllab bij Woongelofelijk van Donzel.

Jullie weten dat ik hou van kleur, en dan met name op de muur! 😉

Daarom was ik ook  heel blij dat ik afgelopen jaar weer onderdeel was van het Flexa team. Zo kregen oa de woonkamer en de slaapkamer een mooie metamorfose.

Dit jaar werd mij ook gevraagd of dat ik, voor Flexa, 1 dag als “kleurexpert” onderdeel wilde zijn van het VT wonenbeurs team! Hoe gaaf is dat!? Spannend vond ik het wel, maar serieus,….. wat een te gekke dag.

Bomvol flitsadviezen!

Heel veel leuke mensen gesproken & gezien.

En zo leuk, om achteraf foto’s te krijgen van het resultaat van het advies wat ik heb gegeven tijdens de beurs.

Voor herhaling vatbaar wat mij betreft! 😉

En wat dacht je van het miniatuurhuisje wat werd gemaakt, speciaal voor de beurs, van mijn woonkamer. Een exacte kopie. Wat een eer! De gehele week, tijdens de beurs, was deze te bewonderen. De huisjes kregen een enorme online aandacht en zijn echt super veel gedeeld via instagram. Te gek!

Mijn allergrootste huis/tuin project in 2019 was toch wel de tuinverbouwing!

Dit avontuur is HIER terug te lezen.

Na 19 jaar eindelijk de tuin die ik altijd gewild heb. 😉

Een klein, fijn stadstuintje met een tuinkamer en een gashaard. Afvinken die hap! Het was me een project. De tuin werd, op de afscheiding na, helemaal leeggehaald.

Van sahara naar…. “mijn droomtuintje”.

In April mee gestart en 3 weken geleden werd de gashaard geplaatst en aangesloten.

De tuinverbouwing….een echte “rode draad” door 2019.

Een hele klus maar het was het waard: Super blij mee!

In 2019 startte ik ook met de fase 2 opleiding via NIA academie. ( interieurontwerp)

Ik schreef al eerder een blog over deze opleiding.

HIER terug te lezen.

Pittig! Handmatig tekenen is een uitdaging, maar echt te gek om te kunnen doen. Oefenen, oefenen, oefenen. Door omstandigheden heb ik deze module 2 niet helemaal af kunnen ronden, maar daar hebben we 2020 voor! 😉

En dan mijn toffe reisjes in 2019. Ik heb er een paar mogen en kunnen maken hoor!

Zowel zakelijk als privé heb ik hele leuke tripjes gemaakt.

Wat te denken van een weekend in een Tinyhousje!? Het eerste tripje van 2019. Ik maakte dit tripje in februari 2019, samen met een vriendinnetje.

En het meesterlijk weekend ! Nog vrij recent, in oktober. Wat een gaaf concept! 3 dagen genieten van allerlei verrassingen en uitstapjes dichtbij zee, in Ouddorp! Lekker eten, drinken en overnachten in een te gekke B&B. 2 andere vriendinnen, nam ik dit keer mee 😉

Beiden tripjes kan ik echt iedereen aanraden, wat een leuke ervaringen! Mooie herinneringen gemaakt!

In Maart besloot ik mezelf een cadeautje te geven, en een reisje naar Puglia te boeken. Want je moet immers goed voor jezelf zorgen toch?

Een heus Ciao Bella weekend!!

Een op en top verwenweekend met veel luxe, gecombineerd met masterclasses interieur van ENSUUS.

Hallo!?, hoe top wil je een combi hebben? Judith van Huizedop was er ook bij. Te leuk! & zo gezellig.

Mijn belevenissen van dit weekend lees je HIER terug.

I love PUGLIA!

Twee te gekke persreizen naar Zweden heb ik ook mogen maken afgelopen jaar.

In April mocht ik op uitnodiging van Ikea Nederland , 3 dagen mee naar Älmhult , het kloppend hart van Ikea!

Jaarlijks vinden daar de Democratic Design Days plaats.
Het wereldwijde persevent van Ikea!

Tijdens deze 3 dagen worden de nieuwe produkten en de aankomende samenwerkingen bekend gemaakt.

Een bomvol gevarieerd, interessant programma met diverse lezingen , een bezoek aan het Ikea museum en kregen we een rondleiding door de studio , waar al het beeld vd catalogus wordt geschoten. En mocht ik zelfs op de cover!

In September reisde ik voor de 2e keer af naarZweden!🇸🇪

Dit keer naar Stockholm, op bezoek bij Hästens!

Een uniek kijkje achter de schermen bij dit prachtige familiebedrijf.
Elk Hästens bed wordt met de hand gemaakt!

Een rondleiding in de fabriek, proefliggen op de diverse Hästens bedden, Zweedse Fika, slapen in een hotel: bomvol Hästens bedden, siteseeing Stockholm, interieurinspiratietour in een prachtige gallery, & lunchen en dineren bij toffe hotspots!

Twee buitengewoon bijzondere reizen en dit alles met een te gekke groep mensen.!
Dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn!🙏👌💙🇸🇪

Samen met mijn mannen reisde ik in Mei af naar Londen.

Wat een geluk had ik, dat Ajax juist net in die week de halve finale Champions League speelde in London tegen Tottenham……….

Serieus………… dit reisje boekte we dus echt al in Januari…. Lucky me! ;-/

Londen was overigens helemaal te gek hoor! 😉

Ik Augustus brachten we de zomervakantie, net zoals de afgelopen jaren, door in Italië. (ons favoriete vakantieland)

Genoten van Le Marche, prachtig stukje Italie!

Deze vakantie had een verrassend einde!

Na 19 jaar werd ik namelijk ten huwelijk gevraagd door Pieter, in Italië!

Voor mij eigenlijk totaal onverwachts!

Het aanzoek was verre van romantisch, maar voor mij heel speciaal! Haha! (hij weet dit overigens zelf ook 😉

10 minuten voor vertrek naar huis werd ik ten huwelijk gevraagd. Een soort van tussen neus en lippen door 😉 Schrok me kapot!

We hadden in die 10 dagen best wat situaties waarvan ik achteraf dacht…”oh had zo maar een romantische setting kunnen zijn voor een aanzoek”. Maar het gebeurde toen niet…

Toen ik hem achteraf vroeg…Hoezo dan zo?!…..was Pieter’ s antwoord…

” Serieus San, ik ken je al langer als vandaag, als ik je dit eerder had gevraagd tijdens deze vakantie, had ik elke dag dat “geneuzel” over de bruiloft moeten aanhoren: feest, jurk, gastenlijst, diner, hoe, wat etc etc…”

Geen zin in hoor, wilde echt even  genieten van Italie…..

En ja, eerlijk gezegd…. ik kan hem daar geen ongelijk in geven ….. !

Want waarschijnlijk had ik het idd over niks anders kunnen hebben….

Dat zoetsappige gedoe is trouwens ook helemaal niks voor ons!

Dus dit paste gewoon perfect!

Volgend jaar, 20 Mei 2020 om precies te zijn, is de grote dag!

Een huwelijk na 20 jaar…..hoe bijzonder is dat!?

Ik heb ook zo genoten van de reacties van onze families en vrienden, te leuk om dit nieuws te delen.

Het wordt een big party! Hele mikmak, alle toeters en bellen.

Het feest, met een vette band, in een tent op grond bij Pieter’s ouderlijk huis.

En overdag hebben we een andere prachtlocatie: voor de ceremonie, de borrel en het diner.

Keep you informed! 😉

Dit huwelijksaanzoek deed me echter ook doen besluiten echt eens wat beter voor mijn lijf te gaan zorgen.

Super gemotiveerd uiteraard, want ik moet nondejuu , enigszins, strak in de trouwjurk 😉

Sinds ik ben gestopt met roken (maart 2018) , zijn er echt wat extra kilo’s bijgekomen. ( overigens alle extra kilo’s dubbel en dwars waard geweest. Ik ben zo blij dat ik na 20 jaar van dat domme gerook af ben)

Anyway…samen met de extra kilo’s voorrrrr die tijd, was ik het echt beu.

Ik wilde echter niet zomaar een crashdieet gaan volgen maar ik ben op zoek gegaan naar iets wat echt bij me past.

Voeding, beweging en balans! Ik vond een topper.

En ben in September vol goede moed dit traject in gestapt….

Wederom een top beslissing van 2019!

Mijn doel was -15 kilo op 20 Mei 2020.

Tis nu 1 januari en de teller staat inmiddels op -13 !

Dit traject gaat zoveel verder dan alleen maar afvallen. Het gaat om echt goed voor jezelf zorgen, juiste voeding, voldoende bewegen maar vooral gefocust op keuzes maken die je energie geven. En laat de keuzes die je energie kosten: GAAN!

De totale balans dus. En het werkt! Zelfs zo goed dat ik na 18 jaar, helemaal van mijn psoriasis af ben.

Mijn hormoonhuishouding klopt ook weer.

Geen zweverig gedoe hoor, dit traject, “gewoon”….Een goed voor jezelf zorgen traject! Blij mee!

Dit traject, wat ik ben ingestapt, heeft me dus ook goed laten nadenken over wat ik nu eigenlijk echt wil, en waar ik blij van word. Zowel prive als zakelijk.

Ik durfde ook voor het eerst uit te spreken dat  het echt wennen is, om volledig voor je eigen onderneming te werken.

Begrijp me niet verkeerd! Het is voor mij echt een droom die uitgekomen is, en ben zo blij en dankbaar voor alles wat op mijn pad is komt, echt waar!

Een job, waarbij bijna alles online gebeurd, kan soms heel eenzaam zijn. Ik had daar dus last van!

22 jaar lang werkte ik minimaal 4 dagen per week met collega’s! Ik miste dat enorm!

Ik ben echt een “mensenmens” en heb collega’ s en een soort van regelmaat nodig om helemaal in balans te zijn. 😉

Maaaarrrrr, ik wilde nu echt een baan wat een verlengstuk/aanvulling zou zijn voor Finntage.

En hoppa, ineens kwam deze langs. Mijn droombaan! Werken bij Homestock! Een mega gave woonwinkel waar ik bijna wekelijks winkelde als klant. Ik hou van Homestock!

Ik trok de stoute schoenen aan, solliciteerde, en 2 weken later starte ik in Nijmegen.

Ik werk ongeveer 20 uur per week, verdeeld over 3 dagen. Verantwoordelijk voor de styling van de winkel en het geven van interieuradviezen. Uiteraard ook een stuk verkoop. Ik ben hier zo gelukkig mee! DE ideale combinatie voor mij.

September 2019 :

 • Finntage op de kaart door aangesloten te zijn bij Hello Sparkle * mooie nieuwe kansen/ samenwerkingen
 • Mooie tripjes, zowel zakelijk als prive
 • Een huwelijksaanzoek na 19 jaar
 • Een traject ingestapt: om beter voor mezelf te gaan zorgen
 • En een nieuwe baan bij Homestock!

2019 was voor mij al geslaagd!

 En toen, toen werd het 19 oktober 2019…….

De dag dat mijn paps, op 67-jarige leeftijd is overleden……totaal onverwachts.

Alles, hierboven beschreven, deed er niet meer toe, niets deed er meer toe……

Mijn vader en ik waren heel hecht, nog meer nadat ik ervoor koos om helemaal voor Finntage te gaan. Ik was bijna dagelijks thuis en dus een   “vast adres” voor een bakkie, een borreltje of een klusje!

Want ik had hem heel vaak nodig! “ De klussert” ! Zo noemde ik hem, en zo kennen jullie hem ook via mijn Instagram story’s.

Voor het aansluiten van een lampje, het vasthouden van de ladder, het ophangen en het in elkaar zetten van het 1 en ander. Eigenlijk voor elk klusje. (aangezien Pieter geen klussert is…dit weet hij overigens zelf ook! 😉

Want hoewel hij dat “online gedoe” in eerste instantie maar niets vond, trouw stond hij hier met zijn kluskleding en gereedschapskoffer op de stoep, om me te helpen.

10 weken geleden is het nu…..

Het enorme intense verdriet van de eerste weken wordt misschien ietsiepietsie minder maar het gemis des te groter….

Ik kan het voor nu, niet mooier maken dan dat het is.

Als mensen aan me vragen hoe het gaat, zeg ik, “ik doe mijn best”.

En zo voelt het voor nu ook echt. Ik doe mijn best……

Ik ben ervan overtuigd, weet ook zeker, dat het goed komt, maar voor nu mag het verdriet er nog zijn, en dat laat ik ook toe. Heel blij ben ik met onze hechte gezins-/familieband en ben trots op mijn moedertje. Hoe ze haar best doet, haar leven weer op te pakken.

Het verliezen van mijn vader is het meest intense verdriet wat ik ooit gevoeld heb.

Het verdriet heeft me echt overvallen en soms schrik er er nog steeds van.

Het voelt  als een soort van nieuw hoofdstuk van mijn leven maar dan zonder hem. Dat heeft tijd nodig…

Stukje bij beetje pak ik alles weer op, en dat voelt goed, krijg er ook echt weer energie van en ik weet dat hij niet anders gewild zou hebben. Dus kom maar op 2020! 😉

Dat mijn paps er niet bij zal zijn op 20 Mei is een groot gemis, maar hij weet het!

En ik weet ook dat hij supertrots was, dus we gaan er een knalfeest van maken.

Ook dat zou hij niet anders willen…..

Dankjewel allemaal!

Voor alles!

Alle mooie samenwerkingen en al jullie support het afgelopen jaar, op welke manier dan ook.

Op naar een inspirerend, gelukkig , liefdevol maar bovenal gezond 2020!

En geniet!, want waarom zou je het niet doen?…

Liefs Sandra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45 Comments on “Finntage & meer 2019……!

 1. Heel mooi Sannie! Trots op jou, hoe je het allemaal doet en hoe je in t leven staat..zorgt voor jullie mam, je vriendinnen , noem maar op..❤️😘😘😘

 2. Aaah je bent een topper mop. Knap van het roken ik nu ook langer dan een jaar! En top al die mooie samenwerkingen, fijn dat uit handen te geven soms lastig ook lijkt me. Dikke kus en knuffel voor jou als mens en sterkte van het verlies.

  Heel veel moois voor 2020✨✨

 3. Een jaar met vele pieken en een heel diep dal. Hoop dat er in 2020 heel veel pieken bij mogen komen en je het diepe dal een plekje kan geven.

 4. Wat een jaar hè San! En wat een verdriet, dat is met niks te vergelijken.. ik wens je voor 2020 heel veel glans en liefde toe en een plekje voor het gemis. Dikke knuffel X

 5. Mooie blog San , prachtige dingen op je pad en dan het verliezen van je paps … ik voelde door eigen ervaring zó ontzéttend met je mee … ken de fases waar je doorheen moet en tjonge wat doe je het goed ! Natuurlijk rete nieuwschierig hoe het er allemaal uit gaat zien met jullie bruiloft he , dat snappie hihi Vind je besluit om miss wat meer persoonlijke post te gaan doen ook leuk 😃 en hoop jou komend jaar écht een keer te ontmoeten hoor !
  Dikke knuffel ❤️😘

 6. Heel mooi geschreven Sandra! Herkenbaar het gemis en die lege plek. Ik wens je al het geluk toe dit jaar!

 7. Lieve Sandra
  Wat een mooi verhaal en idd wat valt al het mooie en succes te niet tegen het verdriet. Dat mag en moet er zijn. Ik wens je een heel mooi jaar met een prachtige bruiloft waar je lieve paps over je schouder zal mee kijken. Verder veel liefde gezondheid en inspiratie dat 2020 dromen mag laten uitkomen.
  Dikke knuffel voor jou
  Liefs Debbie

 8. Wat een jaar lieve San. Enorm veel mooie dingen en een enorm groot verdriet! Maar wat hebben jullie samen veel mooie herinneringen gemaakt. Ik wens je voor het nieuwe jaar heel veel liefde en geluk en een plekje voor het grote gemis. Dikke knuffel lieverd❤

 9. Prachtig geschreven Sandra. Het lijkt wel een verhaal voor een film zoveel meegemaakt in 2019. Maar wat een verschrikkelijk gemis moet dat zijn zo opeens uit het niets jouw vader verliezen. Zeker weten dat hij trots is en hij kijkt vanaf boven mee wedden en zegt cheers op 2020.

  XX Yvette

 10. Mooi geschreven Sandra, als je je best doet dan doe je al genoeg! Zo’n gemis kun je met niets vergelijken en niemand kan het van je overnemen. Alle eerste keren dit komende jaar, ze zullen er zijn. En ja, het wordt ‘makkelijker’, maar leuk…pffff dat is het niet. Een mooi nieuw jaar gewenst. Dikke knuffel

 11. Lieve San, wat een mooie blog! Wat een mooie ervaringen heb je opgedaan afgelopen jaar op super trots op te zijn!!!💙! En trouwen…. ik kan niet wachten op je spam!!!

  Het verlies van een klussert is helaas herkenbaar, neem je tijd ervoor!

  Hopelijk zie ik je snel weer een keer in 2020!
  Dikke knuffel Thirza

 12. Erg mooi persoonlijk blog en wat een diversiteit aan activiteiten! Dan is het jaar (super herkenbaar) vast omgevlogen! Ga lekker door zo en heel veel succes en geluk in 2020! Grt Wim
  Ecolifetube

 13. Je bent een mooi mens…! Je hart gevolgd en blijven volgen in alle facetten van het leven, prachtig! Een voorbeeld!

 14. Wat een ontzettend mooi blog Sandra, wat een rollercoaster is het afgelopen jaar geweest voor jou. Ik vond vooral het stukje over je vader erg mooi geschreven.❤️ Ik wens jou het allerbeste toe voor aankomend jaar en veel plezier met de voorbereidingen van je bruiloft!

 15. Lieve Sandra!

  Wat een samenvatting van 2019 en wat heb je dit mooi een eervol gedaan naar je vader toe!

  Je bent een topper! Hopen je nog vaak tegen te komen in 2020 🙂

  -x- Lak of Smak

 16. Het was voor jou echt een jaar met veel mooie, maar ook verdrietige momenten! Lief dat je het met ons deeld, wens jou en je familie een pracht jaar toe! En op 20 mei kijkt je paps mee❤

 17. Hallo overbuurmeis(je) Sandra,

  Wat een SUPER GESCHREVEN persoonlijke blog.
  VEEL SUCCES met het ‘oppakken’ van alles.
  Dat zal ZEKER lukken met jouw positieve, enthousiaste instelling.

  De beste wensen voor een GEZOND en GELUKKIG 2020.
  Nu al benieuwd naar je blog over dit mooie jaar 2020 met 20 mei als ‘TOPDAG’.

  Groetjes Jan Nuijen

 18. Wat een jaar heb je gehad zeg! Jeetje wat een boel pieken (maar ook dalen..). Ik hoop dat het fantastisch wordt die 20e mei! Verheug me nu al op een fotootje van je jurk 😉 liefs, Alette

 19. Een traantje.
  Want hoe je het beschrijft zo is het. De scherpe randjes worden minder, maar gemis dat blijft.

  Gezond en liefdevol 2020!

  X Suus

 20. Hoi San
  Mooi geschreven en wat een jaar ga zo door. En het gemis dat blijft, en ja het krijgt een plekje maar dan nog blijf je het herinneren als de dag van gister ook als je vele jaren verder bent. Maar schitter op jullie bruiloft liefs Chantal

 21. Haiiii, goh ik lees alles en ik heb toch wel veel meegemaakt met je 🤪 zo grappig, vaak dacht ik ja dat weet ik nog. En je paps dat staat me het meest bij, mooi wat je over hem hebt geschreven 💚. Ik wens je een mooi 2020 toe en ik geniet altijd van je droge humor 😉. Toedels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *