NIEUWE KLEUR GROEN IN DE KEUKEN MET FLEXA CREATIONS

Nieuw groen in de keuken Met Flexa Creations

 

Ik mocht weer heerlijk aan de verf hoor!!
Dit keer koos ik voor de keuken!
Deze stond namelijk al even op de nominatie.

CONTRAST

Na het plaatsen van de groene tegeltjes, ging ik op zoek naar het juiste kleurtje als contrast.
Het groen wat erop zat , was mij iets te “appelig”…..  Ik wilde een wat stoerdere donkere kleur.

Vanaf moment 1, bladerend door de Flexa Creations brochure kon ik mijn ogen niet afhouden van de kleuren Classic Car en Dandy Dust. Dat prachtige groen en bruin bleef me aantrekken.

De Flexa Creations brochure is ook online te vinden:

Neem eens een kijkje en laat je verrassen door alle verschillende kleurencombinaties.

Om er helemaal zeker van te zijn maakte ik gebruik van de Flexa Visualizer App.
Echt een top app! Een handige tool om snel te kijken hoe een kleur in een ruimte staat.
Daarnaast bestelde ik de kleurtesters in de kleuren
Classic Car en Dandy Dust

 
Beiden bracht ik aan op de muur, ik besloot er 2 dagen even tegenaan te kijken alvorens mijn definitieve besluit te nemen. Dat ik ze beiden ging gebruiken was een feit, maar de vraag was nu, waar ……., welke kleur!?

GROEN

Ik besloot in de keuken toch weer voor groen te gaan, ik kan daar gewoon moeilijk van afstappen van mijn groene keukentje  het contrast met dandy dust, de groene tegels en de witte kastjes leek mij toch wat te onrustig. Het muurtje in de hoek bij de eethoek schilderde ik met dandy dust!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wow wat een prachtige warme kleur is dat! En dan te bedenken dat ik nog niet zo lang geleden gruwelde van bruine verf! 

KOELKASTHOEKJE

Het hoekje waar de koelkast staat , dat was een echte hoofdbreker! Dat hoekje hoort eigenlijk wel/ maar ook weer niet bij het keukenblok. De koelkast heeft natuurlijk een prominente plek en dat moest blijven maar het mocht wat spannender, dan alleen een witte achtergrond.
In eerste instantie besloot ik een groene hoek te schilderen, en deze niet helemaal door te laten lopen tot het einde van de muurtjes, dus eigenlijk een verticale lambrisering. Ik wil dat de hoek namelijk echt een aparte hoek blijft, dus ik trok het groen los van het keukenblok dmv een witte lambrisering .

Voor een speels effect stopte ik met de lambrisering in de koelkast! Dus de lijn loopt dwars door de koelkast heen.
Tip: ik gebruik altijd speciale tape voor poreuze ondergrond en strakke lijnen! Deze is wat duurder maar zooooo de moeite waard!, echt strakke lijnen.
Het muurtje alleen met de groene verf, oogde nog wat strak met het lijnenspel, dus besloot ik er op het laatste moment een kleurvlak dandy dust aan toe te voegen, half achter de koelkast!

Ook een bloempot en het krukje moesten er aan geloven.

AFGERONDE HOEKJES

Voor een extra detail, maakte ik ronde hoekjes, net als de koelkast!
Dat oogt net wat vriendelijker, die ronde vormen. ( ik maakte overigens een sjabloon van karton en schilderde daar langs op voor de ronding, ipv verven uit de hand 

      

 

 

 

 

 

Jaaaaaaaa dit wassie! Helemaal happy!
De kleurencombi klopt helemaal voor mij, ik vindt het prachtig samen met al het hout in de keuken.
En dat muurtje achter de koelkast!? Waarom was deze in godsnaam jaren wit! 

    

Het was even een avontuurtje, deze schildersklus maar ik ben uiteindelijk blij!
Wat vinden jullie ervan?!

Fijne avond!
Liefs Sandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *